29 november 2008

Pyssel i advent

Har hela dagen varit ute i skogen och plockat mossor som nu är så fina hemma hos oss. Hittade en stor sten som var helt beklädd med underbart grön mossa.
Bl a planterade jag en amaryllis i en gammal terrin med mossa omkring, likaså en liten ljusstake i zink, formad till en båt.. en zinkkruka fick ett tjockt vitt ljus i sig och omkring satt jag grön mossa.
Min man är nu orolig att vi i morgon kommer att ha hela huset fullt med småkryp...!! Hoppas inte. Igår var jag hos min väninna och julpysslade. Vi hade bestämt oss att göra med ståltråd. Hon hade gått en kurs och var jätteinspirerad. Jag försökte mej på ett hjärta och på en julkortshållare. De blev inte riktigt färdiga så jag visar foton av dem senare. Smutsigt jobb - men roligt.
Ha en mysig lillajul,
Lotta

Mycket med vacker grön mossa







27 november 2008

Jag bara inte kan vänta

tills jag kommer hem från jobbet.!!!
Var nämligen på ärenden och då...under arbetstid , slank jag mej in till en
affär men inrednings,- pyssel och andra underbara saker.
Köpte vackra rutiga band och olika snören och annat smått och gott som jag bara längtar att få börja fixa av. Glömde köpa ståltråd till alla kransar jag tänker göra. Det får jag visst ta i morgon.
Kram,
Lotta

Lilla jul


I morgon är det fredag och jag har inte på ett tag igen hunnit med blogg. Har varit i full fart med att som har med jobb och barn att göra. I morgon skall vi börja med julpyssel. Det skall bli roligt. Vi skall göra med ståltråd allt möjligt. Tänkte försöka mej på en julkortsdekoration av ståltråd-ni vet! Skall även köpa lite glögg och göra pepparkakor så vi får upp den rätta stämningen. Började göra vardagsrummet klart för julpynt. Flyttade om lite möbler så att vi skulle ha utrymme för ett litet bord där det kommer att finnas glögg, pepparkakor, pynt ,ljus mm. Köpte hem ett stort lass doftande mandariner som kommer att vara slut redan i morgon. Borde få lite mossa från skogen, men eftersom det här i södra Finland kommit massa snö vet jag inte riktigt hur jag skall göra.. Borde oxå gå till skogen och plocka lite granris/enris som behövs till diverse små dekorationer.. Min man är så allergisk att vi inte kan ha hyacinter inne, eftersom de doftar så starkt. Därför försöker jag sätta ut av granris i alla rum...
Ha ett skönt veckoslut och en TREVLIG LILLAJUL !
Lotta

12 november 2008

Tiden bara går och jag hinner inte med

Har inte hunnit sitta ner och skriva i bloggen på ett tag. Har nog gluttat in hos er andra.. det börjar bli sååå juligt hos er. Underbart! Skulle önska att det fanns flere timmar i dygnet så man skulle hinna med allt man tänkt göra. Har börjat tänka på adventspysslet som vi startat, min väninna och jag. Dvs vi träffas hos varandra ( med män o barn ) alla söndagar i advent; dricker glögg och pysslar tillsammans. Hur mycket våra män tänker pyssla -det vet jag inte. Men det är stämningen som gäller. Vi skall fara ut på stan och handla "ingredienser" till pysslandet, dvs. tyg, vackra band och allt annat som vi behöver. D
Jag själv har redan en stor del av julklapparna uttänkta och tom skaffade redan så nu kan det få bli pyssel och mys om kvällarna - bara tiden till det fanns. Nå kanske det börjar lungna ner sej lite snart. Några lillajulsfester, sen luciamorgonmål, sen julfester och sen och sen och sen.