30 juli 2013

Lite blomster från vägkanten

Fastän vi inte fått njuta av sol på några dagar är det full sommar här ännu. Först två dagar dimma och nu två mulna dagar bakom oss men resten av veckan är det utlovat full sol.. härligt! Då skall det njutas. Igår åt vi igen kräftor och hade plockat lite blommor som var så fina på bordet. Här är växtligheten så riklig att man får underbara buktetter av ingenting...


I dag skall vi promenera upp på berget för att plocka fina stenar. Gissa vem som tvingar familjen till det ? Här finns det väldans fina runda stenar som jag vill plocka med mig hem av. Lite mera tyngd i bilen. Nåväl, idag öppnar ett nytt loppis här i stan och jag tänkte åka och utforska det.

Till utlottningen här hemma hos Ingeborg kommer ni genom att klicka på tävlingsbilden högst uppe till höger.




PS ! Äggklockan som jag loppade tidigare betalade jag hela 2 e för.

28 juli 2013

Antik & Kuriosa

Idag åkte vi till Hulta i Sund . 
Där fanns en Antik & Kuriosa försäljare som vi ville besöka. Resan var ju i längsta laget (inte för att nåt är långt ifrån varandra här på Åland..) och vi åkte längs små snirkliga vägar med endast ängar, träd, vatten och kor på bägge sidor. Som tur var stället väl skyltat så det var bara att följa dem. När vi kom fram blev vi glatt överraskade. Det fanns så mycket fint att jag nästan inte kunde behärska mig. I princip fanns där bara sådant som jag anytime skulle ha kunnat ta med mig hem. Detta var inget loppis så allt var prissatt...
Efter att ha gått omkring tre-fyra varv och hade konstaterat att jag inte kan släpa hem stora saker eller sådant som jag inte vet var jag skall placera dem , bestämde jag mig för dessa:


Ett stort gammalt tråg med en fåra för något rinnande (om någon vet vad dessa använts till, hör av dej. Försökte googla men hittade inget tråg med denna "rinna ut-grej" ). I bottnet på detta tråg är inristat åtalet 1859 så det är verkligen gammalt. och jag vet precis vad jag skall göra med det när jag kommer hem igen. Sedan såg jag en korg med skolästar och frågande den trevliga säljaren om han hade någon liten barnläst (har två större storlekar hemma) - och vips hittade han denna söta som är ca stl  21. Så söt! Perfekt i min lilla samling..


Dessutom hittade jag två fina smörknivar och en härlig sockertång i silver som jag länge velat ha efter att jag sett en hos en vän...;). Nu har även jag en sådan. 
Happy happy...


Ett ställe som jag säkerligen kommer att återvända till är  
Bosses Antik & Kuriosa
Vill ni se mer av vad där fanns kan ni kika in på hans hemsida på
 www. bossebark.se

Här ser du ett litet tvklipp från stället:

 





27 juli 2013

Lite loppisgrejjer

Idag vaknade vi till en ordentlig dimma. Inga röda strandbodar i sikte, nej! Det enda man hör är de stora fartygens tutande där långt ute på havet.

Här skall ni nu få se på två av mina bästa loppisgrejjer. En trådrulleställning med fyra gamla trådspolar med. En liknande ställning har jag sökt länge men inte hittat en. Sedan råkade mitt loppisöga fastna vid en superhärlig grej. En äggklocka! Vi äger inte någon sådan i vårt hus (konstigt nog) och nu hittade jag en urgammal från 30-40-talet, gissar jag. Och till råga på allt så fungerar denna. Härligt. Storleken på denna är ca 15 cm och den skall definitivt upp på köksväggen. 

En liten gissningstävling: 
Är det nån som kan gissa vad jag betalade för denna äggklocka?

26 juli 2013

Hälsningar från Åland!

Hejsan och hälsningar härifrån Åland! 
Lovade att jag kanske, kanske skulle göra ett inlägg på bloggen under tiden här. Har faktiskt hängt lite på FB på telefonen men inte hunnit med bloggandet. I morgon tar vi dock farväl av våra härliga vänner som åker hem igen emedan vi (tur nog) stannar kvar här. Så nu kände jag för ett litet inlägg...lite som dokumentation över vad vi gjort. Ja, denna vy har många av er sett tidigare men som ni förstår kan man bara inte låta bli att fota dessa vackra röda strandbodar som vi ser så fort vi öppnar ögonen..

Systemkameran är inte med så det är telefonbilder vi nu då kör med...
I vår vik är det varmt vatten som just nu är fullt med fiskar. Vi har både metat och svirvlat och dragit upp en stor mängd abborrar . Vi har rott och åkt över med motorbåten till vännerna som bodde bakom udden..
Vädret har varit alldeles underbart.Några dagar kämpade vi med nordanvind som blåste rätt så kyligt in i vår vik men som tur kunde man sitta även bakom huset och njuta i solen (vilken jag givetvis gjorde).




Vi har strosat runt i Mariehamn och sugit in stämningen i denna härliga sommarstad helt vid havet. Segelbåtar, turister och naturligtvis syns det att det är Rockoff på gång.... ( idag uppträdde två av våra favoriter, YOHIO och Rolandz och vi hör de sista spelningarna ända hit ut till stugan.)



Rockoff - dagstid ser det lite ödigt ut vid parken....
Mariehamn är en mycket vacker stad med mångsidigt kulturutbud, många olika sorts arkitekturer syns i gatubilden, nya byggnader samsas med gamla mysiga hus, smala gränder och gågatan med alla sina cafén och små butiker...

Dessa hus ochd enna gränd ligger precis inne i centrum..helt intill Sittkoff Gallerian

Nästan granne med oss finns detta utkikstorn som vi besöker flera gånger varje sommar...


...bara för att få beundra den vidunderliga utsikten över den underbart vackra skärgåden och det öppna havet.



Man upplever verkligen att naturen är en nära. 
Helt inpå har vi potatisåkrar och lök så långt ögat når, gärdsgårdar med lamm, kor och hästar. Vi har sett mängder med  vilda djur helt i de egna knutarna bl a hjortar (som promenerat över vår gård om natten..), rävar, harar, grodor, en fiskgjuse, älgar - dessa ser man ju inte hemma i stan precis...


Har givetvis hunnit med en del loppande , men fynden visar jag senare.
 Nu önskar jag er ett härligt veckoslut - vi skall fortsätta njuta här.

Visst kommer ni ihåg att delta i Dermosil-utlottningen??? 
Om du ännu inte deltagit kan du göra det HÄR !

Puss på er alla!

22 juli 2013

Vi bara njuter

Nu är vi på Åland - paradiset för oss! 
Kan inte tänka mig en sommar utan att få njuta av några härliga veckor här. Nu njuter vi för fulla muggar. Det är sol och bad, fiskande, loppisar och utfärder som gäller. Trots att vi varit i över 10 år på Åland kan jag bara inte få nog av denna ö.



Detta inlägg är schemalagt så det betyder att jag antagligen vid denna tidpunkt solar mig på backen, är och simmar med barnen eller strosar omkring på gårdsloppisar. Det kan också hända att vi är ute och fiskar eller bara är ute och ror... men en sak är säker - 

v i   n j u t e r !


Under tiden får ni gärna delta i utlottningen här hemma hos Ingeborg. Två lyckliga vinnare får varsit Dermosil produktpaket hem med posten. Ett paket som doftar svartvinbär....

Puss & kram

Länk till tävlingsinlägget finns uppe i högerspalten

19 juli 2013

Ljuvt & romantiskt

Förvarar alla mina härliga romantiska och lantliga tunikor på ett och samma ställe. De hänger framme året om bara för att de är så fina. I sommar då vi fått njuta nästan av två månaders hetta, har dessa verkligen varit i användning. Har hittat de flesta av dem på loppis .


Skulle gärna ha fler av dem och hänga dem alla vackert på en klädställning, en gammal lite rostig metallställning  - men tyvärr hittar man inte sådana och tyvärr har vi inte utrymme för en sådan. Men intill dessa hade jag gärna sett en gammal provdocka....



I morgon bär det av till Åland. Väckning kl 05.00. Skall försöka blogga lite under tiden vi är där !
 Det skall bli sol, bad, mys och  l o p p i s a r ..


"Det mesta är underverk men det 
anses vardagligt då vi är vana"

18 juli 2013

Sovrum

Fortsätter med övre våningen, idag kommer det en bild från vårt sovrum. Där är det mysigt att sova då rummet är så litet. Det är färger som beige, vitt, ljusblått och mörkblått som gäller här. 


Min vita lampkjol som jag fyndade tidigare på loppis har fått flytta in här. Ger ett ljust men ändå för ögat behagligt sken. Ni ser även min Blackcurrant handkräm som jag är helt galen i. Du kan oxå få en sådan då du deltar i utlottningen här på bloggen (se uppe i högerspalten)


"Ett vänligt ord kan hålla en varm hela vintern"

Den övre våningen

Visar sällan bilder från vår övre våning.
Där finns det tre sovrum, badrum med bastu och en liten hall. Även hallen är ljust inredd och det kommer en massa ljus in genom våra två trappfönster; ett stort och ett litet. I bakgrunden syns den fina tapeten som jag fick av min gode vän. Hade aldrig tapetserat själv men resultatet blev jättefint och jag är så nöjd.


Från denna hall har man tillträde till alla sovrummen samt badrummet. Tycker det är svårt att inreda små hallar eftesom de egentligen är bara utrymmen man "går igenom". Ändå vill man ju att det skall vara snyggt och hemtrevligt...


Vi bor i ett parhus som är väldigt högt. Här ser ni trappan mellan våningarna. Fönster på två sidor gör att denna trappuppgång aldrig är mörk, därför är det nödvändigt med persienner. Då solen skiner kan jag lova att vi har det hett här uppe...



Nu skall jag ta mig till köket för att baka. Vi får nämligen kaffegäster om en stund. Efter det är det packade som gäller. Längtar så att jag knappt kan vänta !


" Tiden är den enda resus som inte kan förnyas"

17 juli 2013

En hög med dynor

Vi terrassdörren står en härlig stapel med dynor. 
Ni kanske har sett dem på någon bild? Det är inte något inredningspjosk, inget blickfång, inget stilleben fast det definitivt nog drar ögonen till sig ! Nej, dessa  kuddar i rosa och beige slängs i trädgårdsgungan då vi njuter ute på terrassen om sommarkvällarna tillsammans med två lammfällar !



Då de inte är i användning står de snällt i vardagsrummet i en prydlig hög. Men tänk om vi bodde i ett sådant land där alla dagar vore soliga och varma och man på riktigt kunde lämna ute alla dynor och filtar över natten ...

" Varje ny dag erbjuder oss en fräsch och ny chans
att ta itu med livet "

16 juli 2013

utlottning DERMOSIL arvonta

Tidigare i somras kom Dermoshops julikatalog och jag blev väldigt förtjust i deras nya berry- serie! Älskar verkligen den doften . Har tvättat mig med svartvinbärs duschgel vilken doftar mycket somrigt och fräscht och lämnar en underbar doft i hela badrummet efteråt. Är väldigt beroende av handkrämer och smörjar flera gånger om dagen in händerna. Har använt en längre tid Dermosils havtornshandkräm eftersom den doftar gudomligt och suger in sig i huden i ett nafs. Men nu har jag använt  svartvinbärshandkräm som även lämpar sig på kroppen. Är superlycklig ! Det sista jag gör innan jag somnar är att smörja in händerna och så ligger jag och snusar på den underbara doften tills jag somnar..;) .

Och nu till utlottningen!
Nu har ni också chans att pröva på dessa härliga produkter. 
I samarbete med Dermosil (klick) lottar jag ut två paket med svartvinbärsprodukter.


Paketet innehåller: 

Blackcurrant duschgel
Blackcurrant hand & bodykräm
Blackcurrant bastudoft

Det enda du behöver göra för att vara med är att skriva en kommentar till detta inlägg.
Två lyckliga får varsitt paket med Dermosil-produkter hemskickade.

*       *      *      *      *     *      *      *      
Kahdella onnellisella on mahdollisuus saada mustaviinimarjatuoksuisen Dermosil-tuotepaketin. Paketti sisältää Blackcurrant-suihkugeelin, Blackcurrant-käsi & ihovoiteen sekä Blackcurrant- saunatuoksun.
Mukana olet kommentoimalla tätä postausta.


Om du delar med dig av denna utlottning med bilden här ovanför får du en extra lott
 (meddela om du länkar)
Jos jaat tämän arvonnan ylläolevalla kuvalla saat vielä ylimääräisen arvan ( ilmoita jos jaat)


Utlottningen håller på tom 16.8.
 Arvonta jatkuu 16.8 asti.




Mitt nya K

På söndagens loppis stod jag inte bara och sålde. 
Nej, då jag hade packat ihop mina prylar innan stängningsdags rusade jag ännu omkring som en vild höna för att få en glimt över vad mina skrotsamlargubbar hade att bjuda på. Som vanligt hade de mycket fint att bjuda på.. 


Fastnade bl a för detta fina och gamla K som passar fint då vårt efternamn börjar på den bokstaven.  Härligt sliten och shabby...



Där jag stod vid mitt försäljningsbord gick det två damer förbi mej och det sved i mitt hjärta... Orsaken var den att de bar på en underbart vacker oljekamin och en provdocka... nej nej. Jag som sökt så länge efter just dessa två.. Men jag försökte lura mig själv  trösta mig själv med att de säkert varit D-Y-R-A ..  ;))
Hur som helst så harmade det mig !


Vet att jag utlovade en utlottning igår. 
Tyvärr hann jag inte fotografera alla bilder så ni får vänta tills i kväll.

Ännu en härligt varm dag, så nu är det solen som kallar!
Ses i kväll igen!

14 juli 2013

Sommarens första kräftskiva

Igår var vi bjudna till goda vänner på sommarens första kräftskiva. 
Vi är ju kräftgalningar och det brukar bli många skivor under sommaren (och några även under resten av året! ). Vi satt ute i sommarnatten och myste i skenet av ljus och lyktor och härligt varmt var det.



Hade bestämt att jag åker på loppis och sälja idag så det var en supertrött loppisförsäljare som stod i gassande solsken från 9-14. Men fick rätt så mycket sålt och det är alltid så kul att vara där. I morgon får det i stället bli en riktig sovmorgon.


Kika in här i morgon får då kör vi igång en "doftande" utlottning!

" Om du inte bestiger berget
får du ingen utsikt över dalen "

13 juli 2013

I sommarens soliga dagar ...

När det är sol och varmt kan ni garantera att jag sitter ute. 
Jag älskar solen och njuter mest då det är som varmast. De dagar som barnen har annat för sig och vi inte åker iväg någonstans , sitter jag ute på gården och njuter. Denna sommar har det blivit mycket läst. Det brukar jag vanligtvis inte göra men har nu då slukat Camilla Läckbergs böcker. Började med Isprinsessan, sedan Olycksfågeln och nu Tyskungen. Bra sommarläsning!

Varsågoda, idag bjuds det på en "antik" bild av bloggerskan..


Om exakt en vecka bär det av till Åland... härligt! 

12 juli 2013

Oregano

Tänk att en ört/krydda kan ha en sådan vacker blomma.
 Detta är alltså oreganon som blommar med denna ljuvt rosa färg. Plockade några kvistar från grönsakslandet igår. Blommorna hamnade i vas och bladen kom i maten. Senare i höst skall jag plocka in alla och torka dem så vi får underbar oregano till alla vinterns pizzor..




Appropå pizza så måste jag börja göra middagen klar..
Dottern åkte till Borgbacken så vi blir endast fyra runt middagsbordet idag !

Ciao!

11 juli 2013

Ljuva ting

Att omringa mig med små vackra saker gör mig glad! 
Saker som de flesta tycker är helt onödiga att ha och stå framme. Många av sakerna i vårt hem är mycket opraktiska och onödiga men de är just de sakerna som är så viktiga för att mitt hem just skall vara mitt!


Praktiskt eller opraktisk?
Viktiga eller onödiga?


" Det är inte många som vet hur bra de
 har det - däremot hur bra andra har det "

10 juli 2013

Det kom ett paket...

Var för en tid sedan med i två undersökningar som gällde Erisan.
Var samtidigt med i en tävling och en vacker dag hade jag ett paket att hämta på posten. Gissa om jag blev förvånad när jag öppnade det och såg att jag vunnit ? Fick en hel uppsättning med fina Erisanprodukter. Jag har mycket känslig hud och har egentligen bara använt Erioil som fuktkräm tidigare. Nu har jag använt då dessa; vårdander rengöringsgel, fuktande scrub, förnyande nattkräm och fuktande dagkräm, i ca en vecka.


Min hud är som ny. Den stramar aldrig efter duschen, börjar inte glänsa under dagen och den känns så mjuk och len. Tur att jag har två hela uppsättningar av produterna så de inte tar slut på länge. Gillar dem verkligen. De doftar ju inte så gott eftersom de givetvis är oparfymerade - men hellre det än kliande hud..,).
Dessa kom verkligen lämpligt då jag som älskar att sitta ute i solen , just nu behöver sköta om ansiktet lite extra...

Nog om det, nu skall jag byka lite.
Ha en skön sommardag!


Detta inlägg är INTE  någon form av samarbete med KiiltoClean  ;)


" Även ett dött träd kan 
bidra till bergets skönhet "

På Ikea med barnen

Var här om dagen på Ikea med barnen. 
Vi skulle egentligen nog inte ha något speciellt men vi åkte dit för att kolla lite nyheter. Barnen , speciellt sönerna, hade roligt och sprallade till vårt besök . De testade allt man kunde testa, den elektiska sängen (som alltid skall provliggas ), de provsatt kommande skrivbordsstolar och tyckte att de egentligen skulle vilja förnya ALLT i sina rum.  ;) .



Jag och dottern däremot tittade på fint inredda rum, nya dekorationer och vackra sommarsaker. Det fanns mycket i pastell, både textilier, kärl och blommor. Nyaste trendfärgerna...


Vackra vita kök med ljusa, somriga textilier, pärlspont, rutigt & randigt,


Söta romantiska dynor, broderier och spetsar.

Alla bilder tagna med mobilen

I "gröna hörnan" hade de mängder med fina blommor, både blommande och gröna och jag kände ett stort behov att få lite nya växter hem. Köpte dock inga nu då vi snart åker iväg till Åland...


I nedre våningen fanns det fina somriga dukningar, härliga inspirerande sommar utesittplatser som lockade till att själv vilja fixa till terrassen där hemma (som alltid). Även mycket pastell  där...



Medan mamman rotade omkring i fyndhörnan orkade barnen inte mer och satte sig ner i solstol respektive hängmatta och pillade på sina telefoner. Kul, vilken TUR att de hade med dem, annors skulle de ju ha varit helt sysslolösa i fem minuter.  S u c k


Hem kom vi dock med en matta, papperskorg, ljus, glödlampor och en diskborste!


" Avgörande är inte vilka anlag vi har
utan hur vi använder dem "