Hopottajat

Nu har jag testat Relaxant! 

Detria Muskelrelax kan användas till axel- och nackbesvär, som massagekräm, för att aktivera blodcirkulationen, vid en inflammerad muskels vård, vid muskelkramper osv. Dessutom lämpar sig produkten åt barn vid eventuella känningar vid växtvärk. Produkten används flera gånger om dagen genom att masseras in på det sjuka partiet. Relaxant är fysioterapeutisk , vilken betyder att den hjälper kroppen att använda sina egna reparationsfunktioner. Relaxant har en svag och behaglig doft som jag gillar och den sugs snabbt in i huden. Ett extra plus får Relaxant då den inte testats på djur. Har själv använt den även om nätterna då jag vaknat med sendrag- den löser problemet på några minuter och benet känns inte ömt efteråt.
Du kan läsa mera om produkten HÄR
Testear för tillfället Erisan produkter. Det är de nya fuktgivande ögoncreme samt peelingcreme som det gäller. Erisan är gjorda för den finska huden. Köld, hård vind och torr inomhusluft. 
Huden känns fort torr, spänd och kliar lätt. Dessa produkter är skonande, fuktgivande produkter som vårdar den käsliga huden.Erisanprodukterna är gjorda i samarbete med Allergi- och Astmaförbundet och innehålelr inga dofter, färgämnen eller parabeener.
Har använt produkterna en liten längre tid nu; peelngcremen kan jag inte sluta använda då den gör huden så mjuk. Använder den flere gånger i veckan. Ögoncremen har jag satt på morgon och kväll och tycker redan se skillnad. Skall fortsätta använda båda produkterna ännu en tid.

Här kan du läsa mer om produkterna
*******************************************************************************

Har fått testa VitaPlex Salmiak D3-vitamin. (klick)

Den lilla burken rymmer hela 250 tabletter och det betyder att man , även om man har en större familj, har tabletter för en ganska lång tid. Tabletterna är små små salmiakssmakande piller som alla i vår familj gillade. God smak, små tabletter som man kan suga på, svälja hela eller bita sönder.  När denna burk är slut har vi sommaren här och hoppeligen även sol som vi får d-vitamin av, men då hösten och vintern åter är tillbaka , kommer jag säkerligen att köpa en ny burk VitaPlex. Rekommenderar dessa vitaminer varmt till alla er som har små barn.

Här kommer lite mer info från Cederroth Oy (tyvärr på finska):


Vitaplex Salmiakki D3-vitamiini

on 10 mikrogramman pieni tabletti, joka sopii koko perheen käyttöön. D-vitamiini auttaa ylläpitämään hampaiden, luuston ja lihasten normaalia toimintaa ja edesauttaa immuunijärjestelmän toimimista. Vitaplex salmiakinmakuinen D3-vitamiini on helppo pureskella, imeskellä tai niellä kokonaisena veden kera.

D-vitamiinin saanti

D-vitamiinia saadaan kalasta, vitaminoiduista maitotuotteista sekä margariineistä ja kasvirasvalevitteistä. Lisäksi D-vitamiinia syntyy auringonvalon vaikutuksesta iholla. Monet suomalaiset saavat liian vähän D-vitamiinia ja erityisesti talvella D-vitamiinilisän käyttö on tarpeen. Lapsille ja nuorille suositellaan D-vitamiinilisän käyttöä ympäri vuoden. Aikuisellakin D-vitamiinin saanti saattaa jäädä puutteelliseksi myös kesäaikaan, ellei henkilö ei oleskele paria kertaa viikossa noin 15-30 minuuttia ulkona auringon ollessa korkeimmillaan.


Mitä Vitaplex Salmiakki D3-vitamiini sisältää?

Ainesosat
  • Makeutusaineet (isomalti, ksylitoli)
  • lakritsiuute
  • ammoniumkloridi (salmiakki)
  • D-vitamiini (kolekalsiferoli)
  • pintakäsittelyaine (rasvahappojen magnesiumsuolat)
  • stabilointianeet (piidioksidi, natriumkarboksimetyyliselluloosa)
Suositeltava vuorokausiannos: 1 tabletti. Ilmoitettua suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää.
Huom. Liiallisella käytöllä voi olla laksatiivisia vaikutuksia. Ravintolisää ei tule käyttää monipuolisen ruokavalion korvikkeena. Tuote on säilytettävä pienten lasten ulottumattomissa. Säilytettävä kuivassa, huoneenlämmössä.


**************************************************************************Just nu testar jag Bio-Oil hudvårdsolja.


14.3.2013
Har använt Bio-oil nu en längre tid och jag tycker at jag börjar se vissa resultat. Mitt operationsärr har blivit ljusare till färgen men tyvärr har jag rätt så känslig hud och fick exem om jag inte höll pauser då och då. Oljan skall användas efter rekommendationerna 2-3 gånger /dag. Då jag märkte att jag var känslig mot oljan , valde jag att endast några dagar pröva den i ansiktet. Precis som bruksanvisningarna berättade gjorde denna olja inte huden så glansig och flottig som man kanske kunde tro. Kommer under sommaren att göra ett nytt försök med ansiktet. Allt som allt har jag varit verkligen nöjd med oljan och rekommenderar den varmt.  Även min torra hud på benen gillade oljan bra - de blev mjuka och lena . Dessutom doftar oljan rätt så gott.


Har nu ett tag använt hudvårdsoljan Bio-oil..
 Har använt den på några av graviditetsärren som ännu finns kvar. Då jag har ganska känslig hud märkte jag att det började lite klia då jag använde den på tunnare hur tex i ansiktet . Därför fokuserar jag nu på mina återstående ärr. Denna härligt doftande olja borde göra ärren ljusare och ta bort ojämnheter.Efter tre veckors användande kan jag konstatera att ärren har blivit något ljusare och huden har blivit slät och skön.

Den är även bra mot åldrande och torr hud.
På bruksanvisningen står det att oljan kan används i ansiktet -även de som har känslig hud, men än så länge har jag faktiskt inte vågat. Men skall göra det.
**********************************************************************************Har haft möjlighet att pröva på den god GodMorgon Bifido-juicen. 
Juicen finns i appelsin- och äppelsmak. 
Saften har fruktköttet kvar som gör den verkligen god. 
Alla i familjen har tyckt om den och vi har druckit ett glas både morgon och kväll. 
De nya God Morgon® BIFIDO safterna är nya i Finland och de första som innehåller hälsosamma bakterier.
Saften innehåller 100% frukt och inget socker är tillsatt. 
Dessutom innehåller saften aktiva Bifidobakterier, som magen gillar. 

HÄR kan du läsa mer om kampanjen******************************************************************************

Har haft möjligheten att testa på Keijuriini-margarin! 
 Den nya Keijuriini passar fint på brödet, till matlagning och till bakning. 
Keijuriini innehåller förutom smör även rypsolja. Det brukar inte finnas i de övriga margarinen.
 Dessustom har Keijuriini massor med omega -3-fetter och är naturligtvis fri från tillsatsämnen.
 Pga rypsolja är Keijuriini enkelt att breda på smörgåsen tom när det kommer ur kylen. 
Nu har det gått en vecka sedan jag hämtade mina paket från butiken och gillar verkligen Keijuriini. 
 Man känner hur lätt det är men samtidigt smakar nästan som smör. 
Passar fint till mörkt bröd samt på nypotatisen. 
Om du inte ännu testat på Keijuriini tycker jag du skall göra det.

Du kan läsa mera på
www.keijuriini.fi
*****************************************************************************


Har fått möjligheten att testa en ny hårfärg;
Naturigin.
Naturigin hårfärgerna är så naturligt gjorda som möjligt. De innehåller varken ammoniak eller parabener. Den 100% täckande färgen skyddar håret under färgningproceduren och gör det extra glansigt. Med Naturigin får du ett vackert resultat på endast 30 minuter.

Färgen jag använde hetter Extreme Ash Blonde. Färgen blev nog inte så Ash Blonde som jag hade hoppats den blivit. Men alltid är det ju skoj med lite förnyelse...Eftersom jag sedan tidigare hade ränder i håret, blev dessa riktigt ljusa nu och de framträder fint nu!

Det var lätt att blanda ihop färgen samt applicera den i håret. Det enda minuset var att mitt hår blev grymt trassligt och torrt av behandlingen trots balsam. Gillade trots allt medlet och tror  mej använda samma färg nästa gång jag tänker färga håret.

Här ser ni resultatet:

Usel bild tagen med sonens telefon...och i dålig belysning. Ingen systemkamera-bild precis ;)