9 januari 2010

Kall lördag - utevistelse = 0

Hejsan svejsan i lingonskogen !
Idag har det varit kallt här, liksom alla andra dagar denhär veckan.
Idag när vi vaknade var det 15,8 grader och det har ju inte blivit bättre längs med dagen.
På morgonen började jag med att städa vitrinskåpet som under en längre tid fått fungera som bråtes-gömma...
Var igår och hämtade gamla antika tallrikar , en hel låda, från min mamma.
Tyckte att jag gärna ville ha fina tallrikar, som man vid lite festligare kunde duka med.


Hon hade hälften av servisen i användning och jag tog det resterande. Det var ett grymt arbete att försöka få allt som funnits i vitrinen, att hitta ett annat ställe att flytta till. Men snyggt blev det och jag känner mej nöjd som äntligen fick det gjort.. Lådan där servisen var nerpackad, är i sig själv är väldigt fin och jag skulle inte tacka nej till att äga några till gamla fina trälådor... en gammal Hartwall-korg äger jag och den är jag väldigt rädd om.

Dessa två foton kommer från trappuppgången till övre våningen. Där hänger dessa fina tavlor av fartyg som man snälla mamma fyndat på loppis för flera år sedan. I love them!

* * * *
Sedan en stort riskrans som jag köpt på en utförsäljning då en liten inrednings/presentaffär här i staden slutade. Kransen har ett vit/rött band runt sej och har säkert tjänat oss i alla dessa år - i alla rum i vårt hus. Den har vad jag kommer ihåg varit i badrummet, wc, tamburen, vårt sovrum, vardagsrummet, köket... men dessvärre tror jag inte att den varit inne i barnens rum.

Så en kär krans har det blivit, kan man väl lungt säga.
Klockan närmar sej 21.30 och Max är på en födelsedagsfest hos sin kompis. Skall hämta honom klockan 22. Brrr... har just kommit från bastun, så så värst skönt blir det ju inte att bege sej ut i natten (o kylan *fniss* )


Ha en mysig kväll ni alla.


2 kommentarer:

 1. Lådorna som servisen var nerpackad i är alldeles ljuvliga. Fick du dem också? Kransen du visar är kanske samma som du har som "foto" för dig själv eller är jag helt ute och cyklar... ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 2. Hej gumman

  länge sen sist, har varit lite krasslig så bloggen har fått vara:(
  men nu är jag tillbaka:)

  Hoppas du haft en fin jul o nyår:)

  Kram Sari

  SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!