15 januari 2010

Vårt "nya" vardagsrum

Hej!
Som jag igår berättade hade jag stora planer inför denna dag. Hade ledig dag och pga att vi fick en klaffbyrå som inte riktigt rymdes i vardagsrummet, så blev det hel-sväng-om. Pust..

Här ser ni den vackra klaffbyrån som jag fick. Ännu har den inte blivit vit. Skall se nu, kanske den förblir mörk...

Det var inget lätt jobb, kan jag berätta. Jag släpade och drog som en galning. Har en man som inte tycker om att flytta och ändra på möbler, så jag visste ju att I had to do it on my own.. men det gör jag ju sååå gärna... ( tackar gudarna för laminatgolv *fniss* )
Våra två soffor har tidigare varit i ett hörn men nu blev de lite splittrade..


Här ser man på vilket sätt... det ni ser, som fortfarande är furu (bord samt vitrin) skulle jag gärna se vita... men när månne jag får det gjort ;) Tv:n var tidigare mot väggen där den ena soffan är nu.
Min lilla vita byrå fick flytta i hörnet brevid terrassdörrarna. Vita amaryllisens sista blomma står nu i vasen. Ensam men vacker.

Emil har haft en kompis här hela kvällen. De har lekt och spelat olika spel. Pojkens mamma kom just och hämtade honom och jag kunde bara konstatera att pojkarna är väldigt goda vänner. Märkte att de även vågade bli lite "arga" på varandra och för att man skall våga det, bör man nästa vara bästisar... Pojken i fråga bodde granne med oss då vi flyttade hit för 2 år sen. Numera bor de i grannstaden men de träffas ganska ofta.


Nu skall jag baka scones till kvällen och sedan blir det dags för Finlands eurovisionsuttagning... uselt men jag skall titta ändå..


God kväll önskar jag er alla och givetvis även en god helg,

3 kommentarer:

 1. Klaffbyrån ser jättefin ut och tänk vilken lycka att få en sån!! Ha en skön helg du också!

  SvaraRadera
 2. Vilken jättefin klaffbyrå, förstår att den satte igång en större ommöblering! Jättefint blev det!
  Vi har också kikat på eurovisionsuttagningen, högre standard i år på själva showen med snyggare scen, dansare, smink, kläder osv, men inte har man ju hört nån riktig vinnare än...
  Du frågade om målfärgen till trappan: vi har använd vanlig täckande oljefärg för möbler/snickerier på trappinnarna, men vi ska vitolja trappstegen, eftersom de varit ojade tidigare. Jag vet inte hur bra oljan täcker, återstår att se...

  SvaraRadera
 3. vad mysiga möbler ni har i vardagsrummet! klaffbyrån är fin - det finns en likadan i svärmors hus, men tyvärr har vi inte rum för den heller. borde kanske ändå spara den och placera den i något av "barnrummen" sen när grabbarna flyttar ut... vi får se.
  trevlig helg!

  SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!