21 maj 2010

Äntligen - åh vad jag blev glad!

Hejsan! Sitter hemma och njuter av lugnet som lagt sej efter att alla åkt iväg till sina respektive skolor. Eller sitter och sitter. Jag har just dammsugit hela huset och tvättat en mängd kläder. Men just nu sitter jag ;)
Solen skiner och det finns ännu diverse saker som borde göras innan jag kan sätta mej ute i solen en stund.
Bl a ett fönster skall tvättas... ..not my favorite thing to do ;(

Skall visa er några bilder av vårt kök. Kommer ni ihåg hur jag tidigare letat efter passliga handtag till vårt annors så vita kök. Gärna svarta/rustika. Tidigare hade vi träfärgare fulisar som jag nästan inte kunde titta på. Men hör ni, vet ni vad? På söndagen då jag gjorde en liten loppisrunda, råkade jag gå förbi en dam som hade på sitt borde en röd burk med handtag. Jess... det var just såna som jag sökt, men dsmen kom inte ihåg måtten mellan skruvarna. Suck, tänkte jag. Frågade ifall jag kunde ta med ett medan jag gick omkring, så skulle jag leta efter ett måttband på loppisen.. ( det måste jag väl hitta??? ).
Sagt och gjort. Gick en väldans lång stund omkring och mitt i allt hittade jag , ett gammalt snickarmåttband i trä..
Kan ni fatta - det var exakt det mått våra skåp hade. Så jag nästan sprang tillbaka till damen vaid försäljningsbordet och sa att de passade precis. Samtidigt frågade jag hur många det fanns och priset för dem.

Vi räknade dem och det fanns 30 st. Själv behövde jag egentligen bara 16 men hon sålde dem för 10 cent styck... så jag tog förstås alla . Och betalade hela 3 e...
Kan ni fatta. 30 handtag för 3 e.....Tanten sade att de köpt dem för 7 e styck....
Sen tyckte hon ju att man skall aldrig slänga nåt, alltid är det nån som blir glad över sånt som andra tycker är skräp... Javisst jag - moi!


Nu skall jag gå och jobba lite - sen sol!
3 kommentarer:

 1. Oi, mikä tuuri! Nauti auringosta!

  SvaraRadera
 2. det var verkligen ett kap, för handtag är inga billiga grejer!
  trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Vilket fynd!! Sån tur du hade!

  SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!