18 maj 2010

Sköna sommar

Hejsan!
Länge sen jag hunnit skriva nåt på bloggen. Har haft massor på gång, både på jobbet, på fritiden och inte minst hemma! Har njutit av fyra lediga soliga dagar under förra veckan och det kändes verkligen som en lång tid. Nästan som om man skulle ha haft en veckas solsemester ;).
Bild: Sisustus Adella

Vi har njutit av solen på terrassen, ätit ute, solat oss och myst tillsammans. Barnen har njutit, Max , har inte kunnat vara sååå mycket ute pga av sin grymma hösnuva. Trots piller varje dag, har det inte hjälpt. Ögonen rinner, hans näsa är helt täppt och han hostar lite grann. Minns precis hur det var när man var liten och led hela våren. Som tur är växer pollenallergierna ofta bort... precis som det gjorde åt mej!

Bild: Sisustus Adella

Har köpt ute blommor , lite grann redan, kan inte riktigt bestämma vad det i år skall bli. Nu är det planterat vita penseer, vita pelargoner, lavendel och vita margeriter. I morgon skall vi ha talko i husbolaget, så jag och grannen skall på blommuppköp i kväll. Kanske jag ser något fint till vår egen trädgård med.;)


Bild: Cafe Latte
Tänk, snart slutar skolorna för sommaren. Börjar även längta till Åland igen.
I år kommer vi att tillbringa två hela veckor där. Hoppas det blir ett riktigt superväder -
liksom alla år!
Vår kompisfamilj kommer med oss. Vi kommer att bo ganska nära varandra så vi kan vara mycket tillsammans. Deras barn är lika gamla som våra, så alla barn har sällskap, likaså vi föräldrar!


Bild: Cafe Latte
I hemmet har det inte skett så många förändringar. Hinner aldrig fota hemma, oftast är ju kameran full med 1000 hästbilder, vilket gör att det är jobbigt att ladda enbart mina två bilder till bloggen... Jenny var under helgen i Dal på hästtävlingar. Hon fotar ju hästar och hade väl 700 bilder som hon nu redigerar (det betyder att datorn är occuperad hela kvällen...). Har haft några partyn och det har varit kul. Just när jag har fyllt mitt lager med nya underbara saker , kommer det nya... Helst skulle jag ju vilja ta i bruk alla de fina sakerna... men vill ju även ha dem snygga till visningarna. Och lite dyrt blir det ju att skaffa dubbelt av allt fint... vilket problem.....


Bild: Cafe Latte
Jenny har sökt ett sommarjobb som hon hittade på en hästsajt. Det gällde en familj som sökte en "au-pair"/hästskötare till sommaren. Det gällde att en liten del av dagen sköta barn och resten av tiden pyssla om hästar och stallet. Hon kunde troligtvis bo där under några dagar och sen komma hem till helgen (eller oftare) om hon vill. Få se om de svarar åt henne. Kul !
Dagens inspirationsbilder är lånade från två fina inredningshopar. Den ena , Cafe Latte, ligger helt intill Jennys stall , den andra, Sisustus Adella är en webbshop som jag tycker om att besöka.
Klicka på namnen så kommer ni direkt till affären. Läs gärna historien bakom Cafe Latte !
* * * * *
" Shoot for the moon. If you miss, you will anyway be among the stars"

4 kommentarer:

 1. det låter som ett perfekt sommarjobb för en hästflicka det där. hoppas hon får det.
  här är vi också drabbade av pollenallergi. bägge sönerna mår taskigt, den yngre sämst av alla just nu, medan den äldre mår som sämst i juni-juli. jag har lite symptom också, men faktiskt inte varje dag.

  SvaraRadera
 2. Oj vilket kul sommarjobb! Håller tummarna för henne.

  Samma hos oss, värst med pollen för de två stora barnen, lilleman verkar klara sig undan. För mig har det verkligen blivit bättre med åren. Hörde om en ny medicin, Aerius eller nåt liknande, som skulle vara bra åt både snuva och kliande ögon. Ska försöka fixa recept på det.

  Må så gott!
  Nu är mina sex lediga dagar över...

  SvaraRadera
 3. Long time no contact...roligt att läsa ett inlägg av dig igen! Du har haft mycket på gångs ser jag och roliga grejer! Hoppas Jenny får sitt sommarjobb, verkar kul för en hästbiten tjej. ha det gott!

  SvaraRadera
 4. vad roligt att hitta vår keramik
  (Lugnet Keramik)på din blogg från förra sommarens Ålandsbesök. Välkommen hit igen.

  SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!