29 november 2012

Torsdagstema: Inredningsfoto

Idag har det kommit riktigt ordentligt med snö här hos oss. Men som vanlig skall det alltid överdrivas - till i morgon är det lovat 40 cm snö och storm 25 m/s. Vad man kommer att njuta - not! Konstigt att man väntar och väntar på snön alla år och så slutar det alltid med att man bara blir arg ! ;) 

Idag är torsdagstemat hos Fabriken Inredningsfoto-tips och det  visar sig vara ett svårt ämne att skriva om. Jag har egentligen inte så många tips att ge. Jag fotar helst utan blix eftersom jag tycker att blixten ger ett så hårt sken. Brukar även använda PhotoScape som jag upplever vara ett enkelt och bra redigeringsprogram .


Att ta vara på morgontimmarna är även ett bra tips ty då är belysningen som bäst. Mellan kl 10- 13 är utebelysningen oftast bra och råkar du vara hemma just då rekommenderar jag att du fyller på ditt album för kommande inlägg eller andra fotografiska behov !

Trots att jag har en dotter som är en hejare på fotografering, har jag inte sådana skills som hon. Använder oftast samma inställningar på kameran och nskar att jag vågade testa mer. Men oftast har jag så bråttom att få mina bilder tagna att jaa fotar med de trygga inställningarna. Så är det!

Vill du läsa bloggarnas bästa inredningsfoto-tips skall du klicka dej in till Fabriken.

I morgon är det min mammas födelsedag och just nu ligger hon inne på sjukhus pga svår astma. Var på eftermiddagen och hälsade på henne och i morgon blir det ett återbesök - i födelsedagens tecken. Tråkigt att spendera sin födelsedag  i sjukhusbädden. Men vi hoppas att hon snart får komma hem!

PS! I morgon är det sista dagen du kan delta i utlottningen här på bloggen ! Länk till tävlingen i högerspalten!

Kram på er!

3 kommentarer:

 1. Håller med dig om att det är med blixt sällan är en hit!

  SvaraRadera
 2. Fin bild!
  Jag tycker det är svårt att fota den här tiden... gillar inte heller att använda blixt. Skulle definitivt behöva lära mig mer om kameran olika inställningar. Men när ska man hinna det?

  Önskar dig en fin adventshelg!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 3. Jag glömde ju säga vad tråkigt att din mamma ligger på sjukhuset, hoppas hon kryar på sig snart! Min svärmor hade också svår astma tidigare och fick oftas åka in på julafton, midsommarafton osv. Så tråkigt men det har blivit bättre på senare tid.

  Skicka en Grattis hälsning till mamma :)

  /Marie

  SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!