10 oktober 2008

Fredag igen !

Mörkt ute och mörkt inne.
När jag far till jobbet på morgonen är det mörkt och när jag äntligen är hemma igen så är det om möjligt ännu mörkare! Hu så hemskt. Det enda som tröstar mej är att jag får tända ljus och lyktir och att jag vet att jag så småningom får börjaplanera för vår första jul i detta nya hem. Underbart. Jag berättade just åt en av er bloggare, att jag samlar på änglar av alla sorter. Under julen blir de ännu speciellare för mej.
De symboliserar trygghet och frid. Det är ju det som julen också handlar om. Hur skall man ordna det för att alla skall ha det trevligt under hela julen? Barnen har 3 veckor jullov och de sista dagarna brukar vara rätt så stökiga eftersom de saknar kompisar (som ju naturligtvis är bortresta över julhelhen) och över huvudtaget märker man att det behöver sina fasta "strukturer" som skolan och vardagen ger. Hur skall mamma alltså göra för att bibehålla julens lung- och ro över hela den långa helgen ??? Råd?
Vi ser ju alla fram emot julen, med all god mat, släkten samlad, ljus, klappar och mys-pys! Det bara inte får gå fel!! Snart är det i alla fall dags för planering, pyssel och hoppas mycket snö. Det skulle lysa upp vardagen. Min dotter är född i mitten av oktober. Det året hon föddes (för 16 år sedan) snöade det faktiskt dagen hon kom till världen. Så varför inte nu?

1 kommentar:

  1. Oj va skojigt att hitta en ny finsk blogg! Ja lugn och ro är det skönaste med julen, men hur man ska få barnen att inse det, ja det är en annan femma! Jag är gladast om alla får vara friska till jul i alla fall!
    (Ps. Lite mutor måsta man nog ta till så blir ungarna medgörligare...)

    SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!