30 augusti 2011

Penningbreflåda...

" Här får ej nedläggas falska penningar"
En sådan fin postlåda hade min mamma när hon var liten , men den lär skall ha varit gul

Ännu några fynd har jag inte visat er, dessa hittade jag på sommaren på Åland då jag och min mamma hade möjligheten att gå omkring på en gammal underbart vacker gård. På gården fanns många obebodda hus, som ännu var smockfyllda med saker som de som en gång i tiden hade bott där, hade lämnat kvar. Oljelampan är rostig och fin och den han än så länge inte används. Försöker lista ut ett sätt att kunna ha ett vanligt ljus i den.... Har testat med ett kronljus men då blir glaset ganska hett. Ifall någon har ideér, tas de med glädje emot...

Vielä on näyttämättä pari löytöä jonka tein kesällä Ahvenanmaallaa Saimme mahdollisuuden käydä katsomassa vahnassa kartanossa missä oli tyhjillään olevia taloja. Ne olivat kuitenkin täynnä tavaroita jotka vahnat asukkaat kauan kauan sitten oli jättänyt sinne. Löysin hienon postilaatikon jossa johon ei saa laittaa vääriä/väärennettyjä rahoja.
Öljylamppu on ruosteinen ja ihana. Minä kertakaikkiaan rakastan ruostetta ja tämä oli pakko saada. Käytetty ei ole vielä, sillä haluaisin keksiä tavan jolla saisin tavallisen kynttilän sinne. Jos ideoita on, otan kiitollisena vastaan.

Kram,
-L-

7 kommentarer:

 1. Vilken fin liten sparbössa! Lampan var också jättefin, hade en men den gick sönder i en flytt.....Går det inte att sticka ner en vanlig veke och ha lampolja i...? Kram Agneta

  SvaraRadera
 2. Hej Lotta!
  jag har tyvärr inga råd att ge om hur du ska kunna använda din lampa till levande ljus för det blir säkert lika varmt med ett värmeljus och det har du kanske redan hunnit testa?
  Men den är ju fin ändå!
  har tittat på flera av dina inlägg och jag gillade verklgen lampskärmen du knöt av vita band (var det lakan?) jättefint!
  Ha en bra tisdag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Täällä toinen ruosteisten juttujen ystävä ! Kauniit löydöt:)

  SvaraRadera
 4. Vilken snygg sparbössa.:-)
  Kram Stina

  SvaraRadera
 5. Ljuvlig oljelampa, en sådan skulle jag gärna ha! Kanske man kunde laga den i skick?
  Ha det så bra,
  kram Tini

  SvaraRadera
 6. Hej! Det kan nog bra hända att det är små paprikor jag har i min kruka?? Det var egentligen min första tanke, men bestämde mej sen för CHILI...fast vågar inte smak!! :)

  SvaraRadera
 7. tjusig pengbörs!
  om jag var du skulle jag lägga lampolja och en veke i lyktan - den är riktigt fin.
  kram

  SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!