18 juli 2012

Favoriter



På helgen gick mannen och jag ut i skogen och snabbplockade sommarens första blåbär. 
De var stora och härliga. 
Vi fick kaffegäster på eftermiddagen så dottern och jag smällde ihop lite gott.
Bjuder idag på vår familjs mest använda recept.

(Världens absolut godaste pajdeg)

100 g margarin
3/4 dl socker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
+ ca 4 dl bär

200 grader/ ca 25 min



Om du vill ha maräng på pajen byts äggmängden ut till  2 äggulor. 
 De två äggvitorna vispar du sedan med 1 dl socker och sätter på 
pajen då den varit i ugnen en liten stund.
Världens smaskigaste kladdkaka (alias mudcake)

100 g smält margarin
ca 3 dl socker
2 st ägg
1½ dl vetemjöl
4 msk van Houten kakao
½ tsk salt



Rör ihop allt i en bakskål tills det blir en slät smet. 
Smörj en form och häll smeten i.
Sätt i micron på full effekt i 4-5 min.

Vi testade att göra smeten som muffinsar.
Då satt vi 2 tsk bakpulver i smeten.
Använd då ugn 200 grader ca 5 min
(formarna börja lukta bränt i micron )

Var så goda!

1 kommentar:

  1. Nyt kirjasin ton piirakanpohjan ohjeen mun kännyyn, niin eipäs enää mene ohje hukkaan.

    Kiitokset.
    Eya

    ja kiitos myös hyvästä piiraasta + seurasta.

    ps.
    Meillä La klo 19?

    SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!