8 juli 2010

S O M M A R L O V

Jaha, så påbörjades då den sista jobbdagen!
Aldrig har jag längtat till semestern som detta år. Jag her verkligen lidit av att lämna hemma barnen i en och en halv månad, för att själv åka på jobb. Eftersom vi under semestern skall åka till Åland , har vi ju inte precis kunnat dela upp ledigheten så att mannen och jag skulle ha växlat.. Jo jag blir en vecka före honom ledig och han är en vecka längre. Men största delen bör vi dock ha tillsammans..
Bilderna jag visar idag kommer från Åland - dit ni ju vet att jag längtar.
Åland betyder för mej en stuga , där vi trivs...


... sol, vatten och lek. Givetvis har det blivit för mej en plats som jag kan koppla av på, där barnen har massor med tid med bara oss, mamma och pappa.

Sommaren på Åland betyder massor med utevistelse, utfärder och simturer i det underbara blåa vattnet. Förra året var det 25 grader i vattnet under den tid vi var där. Har aldrig simmat så mycket . Och det fanns inte ens alger... ;). Likaså betyder Åland god mat, underbra människor och båtar, kobbar och skär.

Här är utsikten över vår vik. Stugan ligger högt upp på ett berg och vi har sol hela dagen..
och kväller med för den delen.. Men vi älskar sol...

Mariehamn blir ofta besökt eftersom vi bor ett stenkast ifrån . Med barn som är lite äldre blir det naturligtvis flere shoppingturer och pizza o dyl om kvällarna...
I år råkar det vara Rockoff under tiden vi vistas på ön, så det blir off course någon kväll i musikens tecken..

Eftersom vi varit så många somrar på Åland , har vi redan fått en viss känsla över vad vi om och om igen vill besöka. Ett av de ställena är Uffe på berget dit det alltid är lika roligt att åka. Där blir det kaffe, lemonad och chokladbollar... nam. Ett annat ställe är Geta-bergen. Dit åker vi för att gå trollstigen, njuta av utsikten och värmen ( där är alltid sol och HETT ), spela en runda minigolf och sen sitta på Soltuna och njuta av glass, kaffe och läsk.
Mannen (som gillar öl) har sitt ställe dit han gärna åker. Det är det lilla bryggeriet Stallhagen, vars öl man nuförtiden får i de flesta större matbutiker även här på fastlandet. Men Stallhagen passar bra även åt oss andra i familjen, för som namnet redan säger, så finns det hästar där... så vi brukar alla åka dit för ett stop... *fniss*


Kökar


Även till Mariebad brukar vi alla år fara, barnen älskar det. Måste medge att det även för oss vuxna är ett ställe där vi trivs och kan njuta tillsammans.

Ja- som ni märker så är vi i startgroparna.

Det här blev lite av en reklam för Åland samtidigt. Om ni vill läsa mer kan ni
klicka på den blåa orden , så kommer ni direkt till platsen i fråga.
1 kommentar:

  1. Hoppas det blir en alldeles ljuvlig semster för er alla!!

    SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!