8 april 2014

- Påskskönheter -

Det är inte länge kvar till påsk. Påsken är dock inte en av mina favorithögtider. 
Jo, chokladen gillar jag ju förstås men inte alla prylar i världens alla grälla färger som snurrar just kring påsk. De senaste åren har våra påskdekorationer bestått av vita fjädrar, ägg, kvistar och fågelbon av björk. Dessvärre finns det ju i skåpen massor med påsksaker som jag bara inte vill ha framme ens de få dagar påsken varar.


För någon vecka sedan skådade mitt öga något som jag dock blev helt sjuk på, nämligen dessa fina vita keramikhönor som jag spottade på nätet. Det är det åländska företaget Lugnet Keramik (klick) som jag varje sommar besöker som gjort dessa skönheter. Speciellt den lägre hönan ( nere till vänster ) är något jag gärna hade framme varje påsk. Åååh, jag ser den riktigt framför mig liggandes på köksbordet.... suck!


Dessa finns alltså att köpa på Lugnet samt på SALT i Mariehamn, för er som blev intresserade.  I sommar hoppas jag verkligen att jag råkar hitta en överbliven höna ...

Alla bilder lånade av Keramik Lugnet med lov

*  *  *

2 kommentarer:

 1. Håller med dej om granna påsk krimskrams!!
  Men oj så goa hönor du hittat. Precis en sådan skulle jag också gilla.

  Hoppas du hittar en bortglömd Höna i sommar ,
  och om hon har en lika fin väninna så får hon väldigt gärna flytta till mej sen ;)

  Ha det bra
  Monica

  SvaraRadera
 2. Fina va? Skulle nästan kunna ha dem framme året om...

  SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!