17 augusti 2009

Ingen bloggtorka --- bara semester :)

Hejsan alla vänner !
Nej då, det är inte alls frågan om någon bloggtorka , bara semester :)
Har bara inte hunnit sitta vid datorn, eller visst har jag gjort det men har inte hunnit skriva ner något! Vi åkte då iväg till älskade Åland. Viking Line tog oss som vanligt över plurret.


Det är så skönt när barnen är så stora att resan inte blir en pest. Först är det ju resan till Åbo och sedan nästan 7 h båt... När de var små var det verkligen ingen trevlig resa..kan jag nu efteråt berätta. Vi spelade kort, åt och barnen spelade Wii i lekrummet. Tacka vet jag conference-utrymmena som nuförtiden förvandlats till lekrum för barn och ungdomar...

Solen sken hela tiden och barnen hade massor att göra. Vi fiskade , rodde, simmade och badade och åkte kors och tvärs som vi brukar göra. Många små utfärder hann vi med i år också.

För en gångs skull hade vi fiskelycka . Vi metade abborrar som nappade så fort vi kastade i och pappa fick även en och annan gädda på svirvel.. men de kastade vi i tillbaka... we don´t like them!

Till Jennys stora lycka råkade det vara Ålands största hästevenemang just då vi var där. Dvs. Ömsen- hopptävlingar på travbanan. Så det blev givetvis kollat en dag på dem och Jenny blev 140 fotografier rikare..... ( minnet på datorn också ;)) ) Solen sken ju så det var ganska roligt att följa med hästarna och allt som hände på banan...

En av mina absoluta favoriter på Åland är Geta! Kan bara inte få nog av de underbara utsikterna och de vackra knotiga träden.
Alla år blir det trollstig, kaffe med chokladboll på Soltuna och kanske minigolf ( inte i år inte !)

Utkikstornet på Geta är definitivt inget för mej. Fast jag alla år kliver upp i det , är mina ben som gelé efteråt. Man skulle ju tro att jag är en van vid det här taget, men icke... (om ni tittar riktigt noga på bilden, ser ni att jag står vid roten av tornet...)

Vattnet var, HÅLL I ER..... 25 grader. Det ni! Vi har simmat som aldrig förr. Här är vi i Gottby och hälsar på min mamma som samtidigt var på Åland med sin pojkvän. Vi grillade och hade det trevligt tillsammans.Vår Emil lärde sej ro och det gick så fint så... han kallade det för att "dra" :).
Skriver mera senare.4 kommentarer:

 1. Hej
  Vilka underbara bilder du visar.
  Passa på att njut nu:)
  Kramis Sari

  SvaraRadera
 2. Oj vilket inlägg!
  Jag har besökt Åland som barn bara.
  Vi åkte också med Isabella nu i sommar, däck 10 var verkligen räddningen! :)
  Jodå, jag njuter allt ute på altanen fortfarande, men ska "möblera om" lite där snart, kanske på torsdag då jag har ledigt. Ojoj nu gör jag planer som vanligt och sen märker jag att dom där lediga dagarna inte alls räcker till allt jag tänkt ut... P
  Fönstren borde också putsas och barnens rum röjas och....

  Må så gott!
  A-C

  SvaraRadera
 3. Så fint det ser ut! Det var länge sedan jag var på Åland. Senast var jag där som barn då vi hyrde stuga där. Det verkar som matt ni haft en riktigt lyckad semester!
  Kram Sanna

  SvaraRadera
 4. Ja Åland är helt underbar,vacker natur, korta avstånd och nära till havet.
  Å så gott med färsk aborre.
  Ha det skönt!

  SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!