30 augusti 2009

Inredningssöndag - Jennys rum

Hejsan!
Det här veckoslutet har definitivt gått i städandets och inredandets tecken.
Lördagen började med att jag torkade damm i hela huset, dammsög och tvättade de
skitigaste fönstren.. på insidan. Jag hatar att tvätta fönster som endel av er kanske kommer ihåg... Sedan blev det städning av toaletter och vårt sovrum. Pojkarnas rum fick också en rejäl omgång, skräp kastades bort, leksaker som inte används sattes i en stor säck och förs till loppis och en lika stor direkt till roskisen. En del av leksakerna skall jag ge åt mina vänner som har yngre barn och gärna ville ha tex. bilar och "gubbar".
Idag, söndag, var det då Jennys rum som fixades. Jag hade hela veckan sagt åt henne ( hon är nämligen verkligt stökig av sej... :) att om rummet inte är fixat före söndagen, så får lillebror det och hon får dela rum med den ännu mindre brodern . Idag var rummet städat och när hon på morgonen for iväg till en ridtävling, bestämde jag att byta gardiner. Dessa har vi haft hemma en längre tid och hon har viljat ha dem. Det har bara inte blivit av...
Men nu blev jag riktigt inspirerad. Hela rummet blev så fräscht med lime, brunt och vitt.

Det passar fint med det gröna när det finns så mycket fönsteryta i det här rummet och det enda man ser utanför är grönt , här är naturen väldigt inpå...
Lampan i svart metall känner ni säkert igen, jodå, en Ikea en som finns ett antal exemplar i förrådet. Dem använder jag från och till med olika skärmar... bra att ha , alltså!


Sedan hittade jag ett limefärgat sängöverkast som Jenny för verkligt länge sen fått av farmor men som inte heller hittat sin plats... Nu passar det perfekt i rummet. Och fast man är 16 år så finns det en del mjukisdjur , en älskad hästdyna mm framme.

Mellan varven fick vi kaffegäster eftersom det idag är Emils namnsdag och vi åt choklad cupcakes och annat gott.
Skall fortsätta med städandet under veckan ifall jag hinner. Råkar nämligen vara så lyckligt lottad att jag får gå på föräldramöte både på tisdag, onsdag och torsdag.! ;)
Tänk vad bra att de inte gick på varandra.... den här veckan kommer att gå fort eftersom jag ju inte hinner göra så mycket annat.. *fniss*
Men hörrni hörrni! Vet ni vem som är ledig på fredagarna??? Moi!
Och då skall det bli ett och annat ...
Kram på er alla, mera foton kanske i morgon...
Nu skall jag gå och ta sallad som mannen gjort och sedan skall jag mysa med kvällens Big Brother. Om ni inte visste det så är jag stort BB-fan!

2 kommentarer:

 1. Ny tävling hos mig:

  http://uj76.blogspot.com/2009/09/tavlingsdax-hos-tant.html

  ..med chans att vinna presentkort + fraktfritt från *Barnskoshopen* :) Kika gärna in o ha en riktigt braig dag!

  SvaraRadera
 2. Puh...! Måste sätta mig ned och kolla bloggar en stund. Är helt svettig nu efter att jag OCKSÅ har städat dotterns rum nu ett par timmar. Suck och stön säger jag bara så mycket grejer en tjej kan ha!! Det blev en del till soptunnan... I hennes rum existerar inte ordet inredning överhuvudtaget och jag tror inte att förvaring från golv till tak skulle ändra nåt. Visst är det kul att hon är skapande och kreativ, men när allt lämnar framme i höga drivor av pappersbitar, små tofsar, tejpbitar, söndriga småsaker... då ser jag rött!! Det går ju aldrig att dammsuga där utan att först röja några timmar!

  Usch vilken gnällig mamma jag är... Men nu är ju åtminstone rummet rent och fint :)

  SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!