19 augusti 2009

Skolstart 2009

Ja-a. Då var den första dagen i skolan avklarad.

Som jag tidigare nämnt, hade alla tre barn nya skolor att gå till. Emil började ju på ettan, Max började högstadiet och Jenny går 10-klassen i grannstaden. Alla hade haft det bra. Emil gick lyckligt in i klassen med sina kamrater. De var fem stycken från gamla förskolan som kom på samma klass. I klassen går 14 barn. Mer om hans skolstart senare...


Max i sin tur har tre av sina bästa kamrater på sin sjunde klass. Det är så roligt att se hur barnen är fulla av iver den första tiden efter sommarlovet. I går tog han fram kläder för nästa dag, packade tre gånger skolväskan, var mån om att ta med betyget, skulle fixa skåp åt sej och ville ha 5 e ...!
Man vet ju med erfarenhet att det trots att ivern så småningon börjar avta.... ;))


Kon på bilden har inte börjat skolan, den bara går omkring på Åland intill vår stuga.... dessutom är det ju faktiskt ingen ko utan en tjur...
Jenny då? Ja hon är i en klass med 17 elever varav 2 är flickor ;) eller är det :( who knows!
Av de 17 stycken är över hälften från gamla skolan, trots att de tidigare meddelat att de hade massa ansökningar och att de i första hand tar in elever från staden där skolan finns. Sannolikheten att hon slapp dit var alltså liten. Men nu är då alltså hälften av eleverna från vår lilla stad !!

Det som hon blev "gladast" över, vad att de värsta pojkarna från hennes gamla klass oxå var där. Suck! Slapp väl inte in någon annanstans... eller varför skulle man göra det om man inte är i skolan alla dagar...utan skolkar de flest dagar eller kommer och går som man vill.. konstigt!

Nog om det!
Idag blir det flickträff hos kompisen C! Det är roligt att träffas igen efter sommaren och får prata om allt som hänt och vad alla fått vara med om.


Kram,

1 kommentar:

 1. Hej Lotta,
  här i Luleå böjar inte skolan först nästa måndag.
  Men eftersom grabbarna nu flyttat ut har jag bara 2 barn som ska till skolan Charlie o Chanelle, Joseph går på dagis än. Visst finns det fina saker till tjejjer, dock börjar Chanelle tycka till om inredningen,,,,SUCK. Jag är livrädd att hon kommer med en önskan om döskallar, men en så länge får jag bestämma:) tur det.

  Härligt med en tjejjträff
  Ha d gott
  Stor Kram Sari

  SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!