30 oktober 2010

Bloggar så in i norden - min bloggroll

Har legat i natt och funderat. Funderat bl a över min bloggroll...(fint va? ).
och över hurudana bloggar jag läser och vilka är de jag regelbunder följer med och oftast kommenterar på. Har funderat mycket på bloggar iom Bloggpriset 2010 (klicka så kommer du dit) som går av stapeln den 1.12. Det lär vara över 3000 fisve-bloggar nominerade. Kul va? Har lyssnat på radio x3m där de talat och funderat mycket kring bloggandet. När man kollar runt hos er andra , hittar man ju många olika slags bloggar och lika många olika sorters bloggare. De flesta är kvinnor men visst stöter man på manliga bloggare. I min bloggvärld är det ju de inspirartionsrika bloggarna som gäller. Och då menar jag i inredningssyfte! Och helst de som använder mycket v-i-t-t i sin inredning.


Men i min bloggroll finns det även annat än inredningsbloggar. Jag läser bloggar som mina bekanta skriver och sådana som får mej att skratta. Jag läser många bloggar där jag inte alls har ett hum om hur skribenten ser ut/är . Sen finns det de okända som jag lärt känna på bloggen och som jag nuförtiden umgås på FB med. Har också bloggar som jag bara läser pga bilderna och såna som jag läser bara för att de är finska... Man skulle tro att lista är lång, men det är den inte. Jag samlar på mej olika bloggar som sedan sakta men säkert försvinner ut igen... Men vissa stannar. Och de som stannar är mycket viktiga för mej. Trodde aldrig att bloggandet skulle ge mej så mycket som det ger. Genom bloggen får jag utlopp över de ideér jag har, de tankar jag har och samtidigt blir det som att skriva dagbok lite grann. Tycker om att scrolla ner och läsa gamla inlägg... Skulle gärna gå mera ingående in på de bloggar jag läser men det kanske inte skulle bli bra... En nykomling skall jag ändå dela med mej av.
Det är Magnus blogg (Magnus från Petski&Magnus i teven). Magnus är född och uppvuxen i Sverige men bor nu i Helsingfors med sin familj. Han bloggar på finska (jo ni läste rätt) fastän han är helt svensk, försöker lära sej hela tiden. Hans inlägg är korta men sååå roliga....
Klicka här så kommer du direkt till bloggen Sama suomeksi.

* * *
Nu önskar jag er alla en fin Halloween och hoppas att ni inte stöter på för många spöken i kväll. Vi skall på födelsedagskalas och senare blir det väl lite Halloweenfirande på samma plats.

Lotta

3 kommentarer:

 1. Jag har funderat på litet samma sak som du....vad läser jag egentligen för bloggar och listan blir ganska liknande som din. Men bloggen du tipsar om hade jag inte hört om så nu ska jag kolla in sama suomeksi! ha en bra halloweenkväll!

  SvaraRadera
 2. Jag läser mest inredningsbloggar och det är förstås för bildernas skull, men många har man blivit "bekant" med och är även intresserad av vad de sysslat med. Läser även några för att dom är så humoristiska. Undviker bloggar som är väldigt negativa och alltför dagboksaktiga, det tar så mycket energi från mig att läsa sånt. Jag vill ju FÅ energi av bloggarna!

  En hel del bloggar har jag hängt kvar vid under flera år nu, alltid kommer några till och någon faller bort. Fast listan växer nog hela tiden och det blir svårare att hinna med att läsa alla, inte minst att kommentera...

  Ska ta och kolla in ditt tips här!

  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 3. visst är magnus huippu! han har faktiskt varit hemma hos oss en gång - det var när a-laget hade en serie där de skjutsade folk till skolan/jobbet. jag hade anmält våra pojkar, så de blev upplockade av hannah och magnus, som skjutsade dem till skolan. under tiden satt de i bilen och snackade med magnus lajv i radion. kul för mor att höra :)

  SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!