8 mars 2011

I mitt kök

Köket brukar man ofta kalla husets hjärta.
Tror det är så hos oss också. Vi kanske inte sitter så mycket i köket , förutom då det är mat eller kaffedags, men köket är definitivt det rum vi trivs bäst i.


I köket är det mysbelysning, ingen taklampa finns, där finns ljusstakar och lyktor som oftast om kvällarna lyser. På väggen hänger det prylar som ofta används, det ser så hemtrevligt ut.


Det finns mängder av korgar, zink- och emaljprylar och gamla linnehanddukar som används till både det ena och det andra. Blev urlycklig när min mamma gav mej en hel hög med gamla kökshanddukar som säkert är närmare 100 år gamla. Fortfarande hela, släta, och torkar suveränt. Använder dem till borddukar, draperier, på stolsitsar, runt bröden...listan kunde göras lång.


Strutarna som ni ser är gjorda av mej får några år sen. Råkade hitta en gammal dagstidning från 50-talet som verkligen vid det här laget blivit klippt och skuren. Underbart att dekorera saker med dessa gulnade papper.
Vill passa på att önska er alla KVINNOR en trevlig KVINNODAG samt en mysig fastlagstisdag!

PS! Gåvan från min hemliga vän i swappen Vita gåvor kom igår. Tack snälla du. Tyvärr hade den fina stenplattan gått sönder, försöker limma den så gott det går... Visar bilder så fort jag har fotograferat presenten och det är när stenplattan torkat...


Lotta

1 kommentar:

  1. Mysigt med lantkök!!

    Nu är det lättare att läsa här i din blogg, tack för att du ändrade typsnittet :)

    SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!