25 februari 2014

- AVOCADOPASTA -

Igår bjöds det här hemma på Avocadopasta
Det var tredje gången jag åt den rätten och kan bara säga att jag älskar den.
 Så enkel att göra och såå god. Lägger ut receptet ifall nån inte ännu fått tag på det.


Ingredienser för fyra personer:

1-2 vitlöksklyfta
( 1/2 chili , ta bort kärnorna )
1 lime
2-4 mogna avocadon
salt
svartpeppar
ca 1/2 dl olivolja
1 näve basilika
30 g (1 dl) riven pecorino
30 g (1dl) riven parmesan
400-500 g spaghetti

Gör så här:
Hacka vitlöken och chilin smått (jag brukar faktiskt lämna bort chilin ), lägg dem i en skål (du kan göra såsen färdigt i en serveringsskål om du vill). Halvera dina avocadon och ta bort kärnorna. Skär dem i små bitar och lägg i skålen. Pressa saft från limen över avocadon. Hacka örterna  Lägg allt i skålen. Lägg till olivoljan, salt och peppar. Rör om och smaka av. Röran ska vara ordentligt salt, annars blir det inte bra. Koka pastan al dente. Vi brukar inte lägga i osten färdigt utan den som vill ha strör efteråt på. Jag själv äter pastan helt utan ost och det är gott även så.

 

Bon Appetit

2 kommentarer:

  1. Verkar väldigt gott även om jag försöker att inte äta pasta :-) Men avokado gillar jag!

    SvaraRadera
  2. Mmm.. så gott det ser ut!
    Tack för receptet!

    Ha de så gott!
    Kram Marie

    SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!