Igår bjöds det här hemma på Avocadopasta.
Det var tredje gången jag åt den rätten och kan bara säga att jag älskar den.
Så enkel att göra och såå god. Lägger ut receptet ifall nån inte ännu fått tag på det.
Ingredienser för fyra personer:
1-2 vitlöksklyfta
( 1/2 chili , ta bort kärnorna )
1 lime
2-4 mogna avocadon
salt
svartpeppar
ca 1/2 dl olivolja
1 näve basilika
30 g (1 dl) riven pecorino
30 g (1dl) riven parmesan
400-500 g spaghetti
( 1/2 chili , ta bort kärnorna )
1 lime
2-4 mogna avocadon
salt
svartpeppar
ca 1/2 dl olivolja
1 näve basilika
30 g (1 dl) riven pecorino
30 g (1dl) riven parmesan
400-500 g spaghetti
Gör så här:
Hacka vitlöken och chilin smått (jag brukar faktiskt lämna bort chilin ), lägg dem i en skål (du kan göra
såsen färdigt i en serveringsskål om du vill). Halvera dina avocadon och
ta bort kärnorna. Skär dem i små bitar och lägg i skålen. Pressa saft från limen över avocadon. Hacka
örterna Lägg allt i skålen. Lägg till olivoljan, salt
och peppar. Rör om och smaka av. Röran ska vara ordentligt salt, annars
blir det inte bra. Koka pastan al dente. Vi brukar inte lägga i osten färdigt utan den som vill ha strör efteråt på. Jag själv äter pastan helt utan ost och det är gott även så.
Bon Appetit
Verkar väldigt gott även om jag försöker att inte äta pasta :-) Men avokado gillar jag!
SvaraRaderaMmm.. så gott det ser ut!
SvaraRaderaTack för receptet!
Ha de så gott!
Kram Marie