2 november 2010

Julmarknad och utmaning


Hejsan!
Längtar såååå! Till vadå??
Jo , jag och mannen skall på tumanhand åka till Stockholm för att bl a gå på julmarknaden i Gamla stan . Det skall bli så kul och inte minst mysigt.

Bild: Lånad från Google

Vi skulle redan förra året åka i december dit, men det blev av någon orsak aldrig av. Men nu. Så skönt det skall bli att vara på tumis, inga barn att se till, inga snabba restaurangbesök. Inget sittande i lekrummet på båten. Nej bara god mat på båten över, mysiga caféer i stan och givetvi lite handlande....Hoppas det är snö på marken, då skulle det definitivt kännas ännu mysigare...

Nu till en annan sak. Fick en utmaning av Louise.

Skall försöka besvara den så gott det går.1. What is your favorite word?
Gillar orden familj, mysig och förstås ordet "inredning"

2. What is your least favorite word?
Svår fråga. Ord som falskhet, rasism och ovänlighet gillar jag inte

3. What turns you on creatively, spiritually or emotionally?
Det är väl familjen, tidningar, vackra hem, naturen, högtider och då jag är ledig...då sprudlar kreativiteten hos mej och jag vill hela tiden göra nåt.


4. What turns you off?
Om frågan syftar på förra frågan så måste jag säga att det är ouppskattande människor, stress och jobbet...


5. What is your favorite curse word?

Jaaa.. då något går tokigt kan det nog komma ett och annat vackert ord ur min mun. Då blir det oftast "helvete", "fan" och "skit"... inga favoritord , precis..

6. What sound or noise do you love?
Gillar tystnaden (som ju inte direkt kan kallas för ljud), ljudet på sommaren då man ligger ute i trädgården med slutna ögon och lyssnar på fåglar som sjunger, träden som susar, barn som leker och skrattar längre bort, havet som kluckar, bra musik och ibland även regnet som smattrar på fönsterrutan.

7. What sound or noise do you hate?

"Nagel-skrap", bråkande människor, tvärnitande bilar, brandvarnaren (som alltid börjar tjuta då jag lagar franskisar=franska potatisar), dotterns tandgnissel och mannens snarkande...

8. What profession other than your own would you like to attempt?

Ja, ja tror nog det skulle definitivt ha med inredning att göra. Dessutom är jag sjukt intresserad av sjukvård. Är till yrket barnskötare och har tidvis läst mycket sjukvård, anatomi o dyl. Skulle jag orka och ha möjlighet kanske det skulle bli barnmorska.

9. What profession would you not like to do?

Skulle definitivt inte vilja jobba på skatteverket eller på Folkpensionsanstalten.

10. If Heaven exists, what would you like to hear God say when you arrive at the Pearly Gates?
"Välkommen hem, mitt barn "

Jaa, nu borde jag ju skicka vidare denna. Jag viljer denhär gången att inte göra det eftersom det redan varit på färd en längre tid.

Hoppas ni har en fin dag.

Lotta

2 kommentarer:

  1. Det där klarade du snabbt och fint! jag går ju också upp i varv av högtider - det glömde jag :) Förstår att du längtar till stockholm och er tumis-resa!!

    SvaraRadera
  2. vad roooligt att få åka till stockholm just då! vi funderade redan i somras på att boka en resa dit i juletider, men av någon anledning föll det i "glömska". hur nu det kunde hända...
    kul med utmaningen :)

    SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!