27 november 2010

Stockholm på tumanhand

Hemma igen, efter en skön resa !
Det var så kiva (=roligt) att vara på tumanhand, mannen och jag! Skönt att bara få rå om varandra och om sej själv. Ingen som piper och gnäller om än det ena, än det andra! Eftersom det stormade dagen innan vi åkte och de hade lovat storm 24 m/s var vi lite oroliga över att vår resa skule bli "störd" av detta men nej. Det blåste faktiskt inte alls, utanför H:fors kände man eftersvallningar från föregående dags storm. Resten av resan var det helt lungt. Båten var nästan tom och det var verkligen skönt att röra sej där.


Så fort vi steg i land i Stockholm styrde vi stegen till Stortorget, där vi började med att solla terrängen dvs jag kikade lite vad det fanns och vad jag ville ha. Sedan gick vi vidare och tittade på alla underbara små affärer och cafeér som fanns runtomkring.


Sedan fortsatte vi till city. Strosade runt på Gallerian och kom fram till att det inte mera lönar sej att gå till city eftersom alla affärer nuförtiden finns även i Helsingfors. Ja inte alla förstås. Inte Lagerhaus. Tyvärr hade jag vid det laget så sjuka fötter att vi bara gick runt ett varv. Hittade underbara saker men köerna till kassan var superlånga så jag lämnade affären tomhänt...suck ;(


Innan vi gick tillbaka till julmarknaden drack vi cappuccino samt en latte på ett café där vi nästan alltid då vi är i stan, dricker kaffe och tar en bakelse. Idag blev det princessbakelser som var så stora att jag nästan inte orkade äta upp min... (bilden är inte så värst fin )...


Sen gick vi tillbaka och köpte upp allt som vi ( läs:jag..) ville ha . Hittade underbara handsmidda teskedar som jag de facto länge sökt efter... Sedan söta julsaker, polkagrisar o dyl. Händerna var fulla då vi äntligen började promenera tillbaka till båten.


Det blåste hårt, snöade småspik och det hade under dagen blivit kallare och kan berätta att jag ,trots iklädd dunrock, frös som en gris. Men när vi kom fram till hamnen väntade oss en skön varm hytt...


...med en varm dubbelsäng, tv och toalett... ;). Låg under täcket 1½ timme innan benen och tårna var upptinade igen. Sen bar det av på god a la carte middag som avslutades med Amarettokaffe med vispgrädde...slurp!
Hemma väntade tre kära barn - och trots att det var skönt att vara borta på tumanhand så kan jag bara konstatera att
" borta bra men hemma bäst".


Lotta

5 kommentarer:

 1. Det låter som att ni haft en verkligen skön tur!

  SvaraRadera
 2. vilken mysig tripp ni hade! synd bara att det var så kallt. ska bli roligt att se vad du handlat!

  SvaraRadera
 3. Låter alldeles underbart! förutom de frusna tårna då förstås... ;O)

  SvaraRadera
 4. Låter verkligen som om ni haft en härlig resa på tumanhand :)

  SvaraRadera
 5. Förstår att ni njöt!!
  Det gjorde vi också då vi var dit på tumis för ett par veckor sedan.
  Vi hade bara fyra timmar på oss med shopping före musikalen, men det räckte faktiskt.
  Oj, vilken fin hytt ni hade!

  SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!