30 december 2012

Tack för detta år!Så börjar detta härliga år leda mot sitt slut.
Jag vill gärna sitta ner en stund och fundera hur året 2012 var. 
Det gör jag liksom tidigare år med en liten krönika i textform.

JANUARI
Vi firade äldsta sonens 16-årsdag .Dottern inledde sin första långa praktik på ett stall där hon även bodde. Det var kallt och mörkt och det kom mycket snö. 
På inredningsfronten var det möblering på gång. Pojkarnas rum gjordes om (för nittionde gången) och hade problem med mitt lilla vitrinskåp som inte hittade sin plats.

FEBRUARI
På sportlovet åkte hela familjen till Stockholm. Det var en stormig båttur och vi måpdee alla väldigt dåligt när vi äntligen kom hem. Yngsta sonen firade sin födelsedag den 26.2.  
På inrednigsfronten var det köket som fick sig en smärre förändring. Köksdörrarna togs delvis bort  och vackra kärl fick komma fram. Vår fula trappa som leder till övre våningen började planeras vit. Fixade några DIY projekt som jag länge haft i skåpet bl a rottningkupan som blev en kökslampa.

MARS
Ute var det en massa snö, sprandg på diverse hemförsäljningspartyn och ordnade själv ett pysselparty . Var på en trädgårdsskola för att lära mej mer om vårlökar och klippningen av buskar
På inredningsfronten längtade jag till våren. Kvistar togs in och tulpaner och diverse lökar köptes. Fick mod och målade mitt problemskåp vitt. Pysslepatyt gjorde mej extra pysslig och jag hade inspiration att sitt och leka med decoupagelack i flera dagar.
 
APRIL
Min syster kom till Finland med sin son. Vi firade påsken tillsammans hela familjen med god mat och äggletande...
På inredningsfronten var det igen köket som var i focus. Planerade trädgården och kommande inköp. Till påsk blev det minimalt pyntat då gult inte precis är min färg. Även gästtoan blev inredd mysigare och sedan var det Lions som ordnade loppis och jag igen hittade allt tänkbart fint .Bl a en gammal bur som fick sin plats uppe på vitrinskåpet


MAJ
Var på årets första uteloppis tillsammasn med min mamma. Det började störtregna strax efter att vi fått fram alla våra saker;(. Ordnade årets bloggträff tillsammans med andra bloggare.
På inredningsfronten var det mycket bloggande. En utlottning och några till små möbler blev vita. Det gick åt mycket vitfärg denna månad. Fixade en skoställning av en lastpall- Loppisar blev det många av och fynden synnerligen fina.
 
JUNI
Vårfesternas tid. Dottern kom hem från skolan för att fira sommarlov. Var på bloggträff i Borgå och hade en härlig dag . Slutade på gamla jobbet och startade semester. Midsommaren firades på Åland med goda vänner. Även resten av semester var vi på Åland. Startade kräftsäsongen.
På inredningsfronten var det enbart loppisar på Åland . Hittade så många härliga små ställen att rota i så jag var loppis-tillfredsställd för en längre tid. Jisses att få hem alltsammans.
 
JULI
Fortsatte semestern på underbara Åland. Gick på loppisar varje dag och hade hela bilen full av fynd då vi kom hem igen. Började söka nytt jobb och sprang av och an på arbetslöshetsbyrån med diverse papper. Var på en arbetsintervju.
På inredningsfronten var det några DIY saker som skedde. En lampa till och lite annat smått och gott. Sedan blev det att hitta de rätta ställena för mina loppisfynd. Det var ju gamska många och medger att en del av dem verkligen var måste-bara-ha fynd , dvs. hade ingen aning om vad jag skulle göra med dem...
 
AUGUSTI
Började mitt nya jobb och allt förändrades...
Var och plockade jordgubbar och försökte göra det bästa av vad som var kvar av sommaren.
På inredningsfronten börjar jag vara rätt så nöjd. Allt som skulle målas har blivit vita och kan lugna ner mej lite grann. Fyndade fina gamla böcker som jag lade till små blickfång i hemmet.

SEPTEMBER
 Vårt hem var med i Expressens Leva&Bo-bilaga. Sprang på föräldramöten och kände mej lite deppig pga hösten som var antågande.
På inredningfronten blev det mitt i allt mycket svart. Tog fram målpytsan igen och målade några ljusstakar och annat svart för att få den rätta stämningen. Pysslade av toalettpappersrullar fina "galler" till dörrfönstret. Även inslag av rosa hittade sin väg till vardagsrummet.

OKTOBER
Ordnade ett PartyLite-party och hade huset fullt med ljusälskande vänner. Dottern fyllde hela 20 år . Sonen visade sig ha dålig syn och fick glasögon. Firade ett skönt höstlov med barnen! Var på bloggträff på Cafe Latte Spirit!
På inredningsfronten var det sikte på jul reda i detta skede. Började med att köpa finheter från bloggträffen på Cafe Latte och det bara fortsatte av farten. Hade stora planer inför julen.Fixade till pojkarnas rum (igen jo). Denna gång blev det industiellt med vitt, svart och metall. Blev riktigt bra... Hann även med ett DIY projekt. Gjorde en memotavla av något som jag hittade på containern + lite hönsnät.
 
NOVEMBER
Ordnade Perfect Home -party vilket var en stor succe. Det blev farsdag coh hos oss även fars dag dvs. fars födelsedag, Skrev så pennan glödde artiklar... I mitten av november gjordes ett inredningsreportage hos oss och det var såå kul att få vara med. Resultatet kommer ni att kunna se år 2013 
På inredningsfronten blev det en massa fixande inför reportaget som gjordes hos oss. Lite oklart gjordes klart. Trappan blev målad och mycket smått fixades. Lite jul i tankarna och hemmet förvandlades till ett mysig liten vrå. Pysslade mycket med lingonris och annat naturmaterial.

DECEMBER
Julstressen infann sig ganska snabbt då det klarnade att vi firar jul hemma hos oss i år istället för att vara hos mormor. Min mamma hamnade på sjukhus där hon var i nästan två veckor. Självständighetsdag firades i förväg med goda vänner. På jobbet var det julfestövende som gällde. Systern från Schweitz kom för att fira jul i Finland . Nyårsafton firas med goda vänner.
 På inredningsfronten blev det julfart till tusen. Städande, pysslande och göra det mysigt-allt inför den stora helgen som jag ju älskar. Igen mossa och lingonris(mina julfavoriter), band kring ljus och krukor, julblommorna på bordet coh sedan bara julmys....

*   *   *  
Nästa inlägg är tillägnat mina loppisfynd, mina DIY-projekt och mina målade möbler!

Ännu i morgon kan du delat i utlottningen av de två fina kökshanddukarna från Svanefors. Sponsor i utlottningen är den härliga webbshopen Quriosa. Länk uppe till höger.

 

Jag önskar er alla
ETT GOTT NYTT ÅR
2013.

3 kommentarer:

 1. Härligt att få läsa om ditt år
  Spännande med nästa om loppisfynden
  Ha ett riktigt Gott Nytt År

  SvaraRadera
 2. Kikar in och Önskar dig ett
  GOTT NYTT ÅR !
  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Önskar dig ett gott slut på året och en god start på det nya!

  Kram Marie

  SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!