19 mars 2009

Kvällspyssel - böcker - vårgrönt

Hejsan!
Igår blev det lite pysslat hemma efter jobbet! Tycker att dagarna (kvällarna) gå så snabbt att man inte hinner med mycket. Igår blev det pysslat med Tilda-grejjerna som jag köpte på min Tilda-pysselkväll. Två små tavlor blev det, en till pojkarnas rum med deras namn och en till tamburen där det står " Home is where you heart is" . Det var riktigt roligt att sitta och klippa och limma. Skall fortsätta en annan kväll .Bilder på de små tavlorna kommer i kväll....
Hann oxå läsa några av de härliga inredningböckerna som jag hittade på biblioteket. Som ni ser (roligt nog!) så råkar jag läsa böcker på tre olika språk, dvs. svenska, finska och engelska. Alla kan rekommenderas, speciellt den högst upp " Viihtyisiä ja valoisia koteja" ( Hemtrvliga och ljusa hem). Den bara måste jag bläddra igenom om och om igen.

Tog in för en tid sen några kvistar från syrénbusken som står utanför. Äntligen börjar man se tecken på liv i den. Oh - vad det blir kul med vår. Idag skiner solen här och det är ändå lite kyligt. Men snart, snart.

Igår kom minstingen hem från förskolan och vet ni vad . Jo, han hade lärt sig läsa. Jippiiii! Jag är definitivt inte av den åsikten att barnen skall kunna en massa saker ( som tex att läsa) när de går till skolan, men visst underlättar det saken om de kan det lite. Kanske kan stava och framförallt kan bokstäverna. Så vi är superglada. I morse väckte han mej med att säga: -Mamma, mamma - vet du - jag kan alla bokstäver nu... (hade säkert legat i sängen och rabblat hela alfabetet ;)

Våriga kramar2 kommentarer:

  1. Nu kan man ana vår känslor här... FIN sida !!Kram

    SvaraRadera
  2. Men vad trist med ljuset då..det låg ju t o m i en liten liten påse...ska kolla om jag kan ha ngt i de andra dofterna...kram

    SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!