31 mars 2012

Pelargoner & paprika

Försöker få mina pelargoner att ta igen sej efter vintern som gått.
Där står de nu på fönsterbrädet och lapar vårsol. Önskar att jag själv kunde sitta i solen en stund. Men ute på terrassen är det såpass mycket snö att det ännu verkar omöjligt. 


Även min paprikaodling börjar ta sej. Hade dem kanske lite för länge under glaskupa, men nu har skotten börjar förgrena sej och jag ser fram emot att i sommar äta små paprikor... :). 
Dessa är alltså frön som jag tagit ur en paprika och satt i kruka.


Nu blir det strax en tur till stallet för att sedan låta dottern köra hem. Hon har inte hunit köra så mycket ännu sedan hon fick sitt körkort ( about 4 gånger) så hon känner sej inte riktigt säker med vår bil ännu. Därför kör vi tillsammans; hon kör- jag som moraliskt stöd.

I övre våningen är det så varmt att många av våra blommor torkat ut. Har löst problemet med att skaffa en murgröna som är evigt vacker och snygg ;).

Vill tacka alla för de fina kommentarerna i förra inlägget. Jag börjar själv gilla skåpet där uppe. Vitt skall det bli och det skall definitivt få stå med dörrarna uppe... Önskar alla nya läsare välkomna, ser att ni blivit några fler igen. Jättekul att ha er här. Jag skall kika in hos er så fort jag hinner. 

 
Denna vackra betongkruka är från senaste loppisturen.
Idag är det då äntligen timmen vi gått och väntat på. Ikväll skall vi släcka lamporna för en timme och bara njuta... ja-a. Som vi väntat! Måste komma ihåg att be herr K köpa hem lite extra gott..

Kram!

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Vilken härlig blogg du har, här fanns många vackra bilder att vila ögonen på :-).

  Vad roligt att du vill vara med i min utlottning, lycka till!

  Kramar
  Bitte

  SvaraRadera
 2. Oj, egen paprika i sommar!! Inte dåligt! Vaknade idag till en tanke, att nu borde jag också börja så mina grönsaksplantor så att jag har något att gräva ner i växthuset senare i vår... :) Få se om jag får på planterings humöret idag!

  Ha en fin söndag!
  Kram
  Pi

  PS! Vad går bloggträffen ut på??

  SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!