5 februari 2009

Runebergsbakelser

Idag firar vi här i Finland RUNEBERGSDAGEN.
Har hela veckan sagt åt barnen att vi skall baka Runebergstårtor, men det har bara inte blivit av. Men idag skall vi på riktigt göra det. Jag kan berätta en hemlighet åt er! Det är faktiskt så att vi är släkt med den stora skalden Johan Ludvig Runeberg. Fast på mycket långt håll som ni kanske förstår. Han var typ min mammas mosters morfar... eller något sånt.
Idag är E på dagis igen. Han var hemma tre dagar. Igår var det ju dags för alla blivande ettor i landet att gå till skolan och anmäla sig. Det gjorde vi då oxå fastän vi ännu var lite krassliga och hostiga. Men till min stora glädje har vi nu nästa barn flunssigt. Den äldste, dotter J, alltså. Få se nu när den tredje dimpar ner :O).

Velar fram och tillbaka med min myshörna. Min man håller på att bli galen när jag hela tiden går omkring och bär fram och tillbaka på stolar, upp och ner, ner och upp, upp och ner....
Och det värsta av allt -- FRÅGAR HONOM OM RÅD, ni vet
-Vad tycker du att är bättre? Tycker du att den här vita eller att den där gamla antika stolen passar bättre här uppe? Skall vi åka till Ikea och titta om det skulle finnas nån passlig stol där??
Hur kommer det sej att män inte är inresserad av sånt?? Jo vissa förstås - och jag kan medge att jag är verkligen AVUNDSJUK på er som har inredningsgalna män. Jag önskar att min man var som ERNST ! ( Nå, min man skulle aldrig sätta på sig en rosa tröja.... )

Fick igår ett litet paket hem. Jo, igen hade jag besökt en liten underbar webbshop här i Finland,
ni får i morgon se mera vad det fanns i paketet.
Ha det så bra, nu skall vi njuta i kväll av dessa fina Runebergstårtor som ni ser på bilden .
Lotta

2 kommentarer:

  1. Hei! Gøy at du er med i konkurransen hos meg! Flott blogg du har! Ønsker deg en fin dag! Klem-Mia

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du ville vara med och tävla hos mig. Lycka till :)

    Kram Josefin

    SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!