28 april 2009

Våren är här

Hej!

Vad vi njöt under helgen. Här var det så ljuvlig kvällssol att vi satt på trappan och åt popcorn. Emil njöt och vi hade det så mysigt. Hoppas att det blir en fin sommar. Varma soliga dagar och underbara kvällar då man kan sitta ut och ha det trevligt tillsammans med vänner.
Under helgen var det bara Emil som var hemma av barnen. Max var på innebandy-turnering till Tammerfors (de blev fjärde ! ) och Jenny var på stallet och blev övernatten hos en kompis. Och vi myste med lilla Emil!


Blev urlycklig när jag märkte att det äntligen börjar komma fram lite färg , i form av blommor, på vår gård. Förra våren gick lite åt pipan eftersom vi just hade flyttat då. Kommer inte i håg ens vad jag satt för vårlökar i jorden ;). Men åtminstone kommer det upp skillor, liljor och krokusar. Som jag skrev i det förra inlägget har jag vilda planer på hur trädgården skall förvandlas den här våren. Jag visste ju inte förra våren/sommaren vad som växte var (alltså var de som bodde här tidigare, hade planterat var...). Så jag skall försöka planera och plantera allt nu på våren så har vi hela sommaren på oss att bara njuta.
Jag måste bara visa er en sak ännu. Jag är inte en storläsare ( annat än inredningstidningar hi hi hi ! ) men en sak i bokväg älskar jag. Det är allt jag kommer åt som Kahlil Gibran skrivit.
En av mina favoriter är hans samling " The Prophet"= Profeten som jag nu äntligen hittade som bok , och på svenska. Är han bekant för er? Han skriver väldigt fint och mycket tänkvärda saker. Man kan ibland hitta små aforismer skrivna av honom, eller rättare sagt är det oftast stycken ur hans skrifter som citeras som aforismer.

Lägger ut en som är väldigt fin och mycket tänkvärd... speciellt vi som har barn och är föräldrar... Den heter " Dina barn är inte dina "

Jag kan verkligen rekommendera Profeten till er som tycker att detta smakprov på boken var fint.

Från en sak till en helt annan !!! Vet ni vad? Jag har köpt en fin sak från en bekant som har en blombutik som även säljer saker till inredningen. Jag brukar gå in och tråna efter fina fina saker som jag bara måste få. Idag var det dags för en grej som jag gått och längtat efter flera veckor. Den är i bilen nu så jag tar en bild i kväll när jag har mera tid.

Ha så bra alla vänner.


2 kommentarer:

 1. Tack för tipset på den fina boken...eller rättare sagt texten, det kan hända att den kommer in i min bokhylla.
  Jag följer din intressanta blogg.
  Ha en skön fortsättning på det vackra vädret!

  SvaraRadera
 2. hej
  vilken underbar text =) nu blir jag nyfiken på vad du handlat =)
  kram pia

  SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!