5 november 2009

Nej se det snöar , nej se det snöar det var väl roligt - hurraaa

Hejsan!
Tänk att det kan vara såååå svårt! Alla år samma sak. Hur man än försöker förbereda sej på vintern, så kommer den ändå som en stor överraskning! Igår på kvällen när storebror kom hem från simhallen meddelade han att det snöar... kul, ropade vi alla och sprang till fönstret för att titta, samtidigt som vi påminde barnen om att det nog inte på morgonen fanns så mycket kvar eftersom det nog smälter bort under natten... som det brukar ..
Men ...där var det! Snön fanns ju kvar och det var ju hur kul som helst!
Förutom att det inte ännu fanns tjockare skor framtagna, inga tjockare vantar var i korgen...
Emil var dyblöt redan när vi gick till bilen och jag putsade bort snön och skrapade fönstren....
Så jag fick gå in och rota efter tjockare vantar åt honom. Jag antog att de i skolan únder rasterna tänkte göra snöbollar, så han hade extra vantar i skolväskan.

Jag å andra sidan kunde ju inte tänka mej att stövla iväg i vinterstövlar ---redan nu ...i första snön... så jag skidade iväg i mina små tunna läder loafers. Nice. Helt blöta blev de ju. Vinterjackorna hade jag ju tagit fram redan tidigare eftersom det varit ganska kyligt vissa dagar.
En annan som inte ännu heller var beredd var bilen. Den har vi inte än hunnit byta ringar på och det fanns ju inte så mycket annat att göra i morse än att krypåka som en snigel till jobbet.
Som tur var det inte så värst halt på de större vägarna men på de mindre var det supersvårt att hålla bilen i styr. I kväll blir det alltså däckbyte. Mannen kommer tidigare hem från jobbet idag eftersom han skall få svininfluenssavaccinet idag då han hör till riskgruppen med sin astma. Efter det får han då byta däcken...
I morgon är det igen fredag (friday = fri dag -jihuu för mej! ). På lördagen blir det mannens brorsfrus dimissionsfest och på söndag har vi ju farsdag.. Det blir ett ideliget festande här...
Bilderna kommer från Tiimaris nätsida. Blev så inspirerad av snön ( jag med !) att jag började leta efter julpyssel-ideér. Kanske man skulle tova lite...
Kramar !


1 kommentar:

  1. Här har det lyckligtvis inte kommit så mycket snö.. hoppas den är borta imorgon då jag antingen ska cykla eller dra iväg med en barnvagn.. inte roligt i snö..

    Ha en skön helg med mycket program!

    Kram, Lotta

    SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!