14 januari 2011

Flitiga Lotta !

Så jag har väntat på denna lediga dag. Vi har hela veckan haft ett stort projekt på gång här hemma. Och nu äntligen , efter några timmar ensam hemma, börjar allt vara klart. Det har skett saker i pojkarnas rum samt i tamburen.
Först tamburen..


Här hade vi på golvet tidigare en äkta matta som tyvärr gick i mörka färger (som de väldigt ofta gör) . Bytte ut den mot en gammal kelim (heter de så? ) matta som legat i förrådet. Tvvärr var den för bred, men smart som jag är, tog jag fram strykloded och fällde in kanterna på båda sidorna och pressade dem riktigt platta. Det gick hett till ...


Genast blev helhetsintrycket ljust och luftigt.

Tidigare har pojkarna bott tillsammans och storasysyster har haft eget rum. Men nu då hon studerar på annan ort och rummet står tomt hela veckan, tyckte vi, att de som bor hemma skall ha eget rum. Så nu då har lillebror eget rum (lite tillsammans med storasyster). Alla hennes saker finns kvar i rummet, kläder osv och tanken är att hon huserar där då hon är hemma.
(ursäkta den sneda gardinen och det skrynkliga sängen.. ;)

Då hon är hemma sover lillabror tillsammans med Max i loftsängen. I natt sov han första gången i sitt egna rum och gott sov han, berättande han i morse.


Akvariet fick bli i hans rum , borde dock göra det fint och snyggt och fylla på vatten igen...
Sedan förflyttar vi oss till storebrors rum...


Vi skuffade sängen ända till fönstret och svängde bordet och vips såg det lilla rummet stort och luftigt ut, det med. Detta rum är underbart med sina tre fönster .Och grönskan utanför. Me like !


Idag kommer syster hem, få se vad hon gillar omställningen. Nu skall jag njuta av en kopp cappuccino när jag varit så flitig..

Lotta

1 kommentar:

  1. du har verkligen farit runt som en virvelvind och vänt upp och ner på hela hushållet! nu är det ju nästan som om ni flyttat till helt nytt hus, inte sant?

    SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!