26 juli 2013

Hälsningar från Åland!

Hejsan och hälsningar härifrån Åland! 
Lovade att jag kanske, kanske skulle göra ett inlägg på bloggen under tiden här. Har faktiskt hängt lite på FB på telefonen men inte hunnit med bloggandet. I morgon tar vi dock farväl av våra härliga vänner som åker hem igen emedan vi (tur nog) stannar kvar här. Så nu kände jag för ett litet inlägg...lite som dokumentation över vad vi gjort. Ja, denna vy har många av er sett tidigare men som ni förstår kan man bara inte låta bli att fota dessa vackra röda strandbodar som vi ser så fort vi öppnar ögonen..

Systemkameran är inte med så det är telefonbilder vi nu då kör med...
I vår vik är det varmt vatten som just nu är fullt med fiskar. Vi har både metat och svirvlat och dragit upp en stor mängd abborrar . Vi har rott och åkt över med motorbåten till vännerna som bodde bakom udden..
Vädret har varit alldeles underbart.Några dagar kämpade vi med nordanvind som blåste rätt så kyligt in i vår vik men som tur kunde man sitta även bakom huset och njuta i solen (vilken jag givetvis gjorde).
Vi har strosat runt i Mariehamn och sugit in stämningen i denna härliga sommarstad helt vid havet. Segelbåtar, turister och naturligtvis syns det att det är Rockoff på gång.... ( idag uppträdde två av våra favoriter, YOHIO och Rolandz och vi hör de sista spelningarna ända hit ut till stugan.)Rockoff - dagstid ser det lite ödigt ut vid parken....
Mariehamn är en mycket vacker stad med mångsidigt kulturutbud, många olika sorts arkitekturer syns i gatubilden, nya byggnader samsas med gamla mysiga hus, smala gränder och gågatan med alla sina cafén och små butiker...

Dessa hus ochd enna gränd ligger precis inne i centrum..helt intill Sittkoff Gallerian

Nästan granne med oss finns detta utkikstorn som vi besöker flera gånger varje sommar...


...bara för att få beundra den vidunderliga utsikten över den underbart vackra skärgåden och det öppna havet.Man upplever verkligen att naturen är en nära. 
Helt inpå har vi potatisåkrar och lök så långt ögat når, gärdsgårdar med lamm, kor och hästar. Vi har sett mängder med  vilda djur helt i de egna knutarna bl a hjortar (som promenerat över vår gård om natten..), rävar, harar, grodor, en fiskgjuse, älgar - dessa ser man ju inte hemma i stan precis...


Har givetvis hunnit med en del loppande , men fynden visar jag senare.
 Nu önskar jag er ett härligt veckoslut - vi skall fortsätta njuta här.

Visst kommer ni ihåg att delta i Dermosil-utlottningen??? 
Om du ännu inte deltagit kan du göra det HÄR !

Puss på er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!