5 maj 2009

Framtid på stallet ?

Jenny och sköthästen Bruno
Bruno som vunnit I:sta och II:dra pris

Som ni vet har vår Jenny blivit 16 år på hösten och nu går hon då ut nionde klass. Jenny har hela skoltiden haft det ganska kämpigt med inlärningssvårigheter och lite drag av dyslexi. Hon tänker alltså inte fortsätta till gymnasiet utan vill jobba med djur - hästar. Hade planerat att söka in till Ypäjä - där man blir hästskötare eller ridlärare - med läroavtal, dvs. hon jobbar på ett stall under tiden och gör teoriavsnitten i skolan. Efter tre år får hon kompetens som då hästskötare ( till att börja med )! Detta skaulle passa väldigt fint men det verkar vara svårt att hitta stall som erbjuder läroavtal.

Men... igår satt jag och kollade på nätet på lediga jobb och råkade i misstag få se att ett stall i närheten söker hästskötare och dessutom med läroavtal. Nå -vad gjorde jag ? Ringde genast till stallet och berättade att jag blev så ivrig när jag såg annonsen ( som de för övrigt just satt in ) att jag bara måste ringa genast själv eftersom Jenny var i skolan ännu.
Jenny ringde själv dit senare i går och så kom de då överens om att hon kommer på "intervju" dit på torsdagen.
Hoppas hoppas att hon skulle kunna "sälja" sig själv bra. Ni vet ju att man måste bjuda till lite när man verkligen vill ha ett jobb. I den där åldern är man tyvärr allt annat en pratglad, trevlig och väluppfostrad ! Inte ser vi där hemma dem så värst ofta! Tur att hon först skall åka dit i morgon - vi hinner "skola upp" henne lite innan det.
Det skulle passa så fint. Hon skulle kunna åka buss "från dörr till dörr" , flickan som hon talade med var svensk (vilket ju alltid är trevligt om man själv är finlandssvensk).
Vi får nu bara hoppas på det bästa. Kanske jag får sätt små knappar i öronen och jag sitter i bilen och säger allt vad hon skall säja.. hihihihi.. ni vet som i filmen Roxanne....

2 kommentarer:

 1. Din gamla DK5 maj 2009 16:13

  Håller tummarna för intervju med önskat slutresultat! Vad är det för stall?

  SvaraRadera
 2. Hej
  hi hi känner igen mig i det du skriver:)
  Har ju 4 tonåringar här hemma och det är inte det lättaste vill jag lova.
  Jag håller tummarna att hon fixar intervjun.
  Ha d bra
  Många kramar sAri

  SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!