24 maj 2009

Vitt och vackert

Så är det igen söndag. Veckoslutet har gått i ett huj. Vi har donat och fejat ute på gården dagarna i ända och sovit länge om morgnarna. Skönt!

Ute på trappan finns det vita penseér som hälsar välkommen tillsammans med stenen. De svagt lila penseérna har fått komma i samma kruka som klematisen, som råkade vara lila den med.
Rabarbern har vuxit till sej ganska bra. Idag bjöd jag grannen på kaffe med årets första rabarberpaj. Mycket gott.Tyvärr hade vi inte glass eller vaniljsås som skulle ha varit pricken över i:et! På lördagen hade jag en sån lust att börja fixa på vårt trädgårdsland där vi kunde odla lite lök, persilja, plocksallad o dyl. Sagt och gjort ! Det var inte så värst jobbigt. Det blev tre bänkar att så i och en gång i mitten... Vi planterade i dag persilja, plocksallad, morötter och salladslök. Satte oxå dit min gräslök som växte på annan plats. Det blev snyggt och prydligt. Nu får man bara hoppas på stor skörd !

Min hortensia , som jag trodde att skulle bli ljusröd, tycks sen oxå bli vit. Men vitt älskar jag ju så det passar fin. Tar in den alltid emellanåt för det passar ju sååå fint även inne i vardagsrummet. Köpte för en tid sen vita nejlikor. Har faktiskt aldrig tyckt om nejlikor, men måste medge att dessa vita är stiliga. Är bättre i kruka än som stjälkblommor. Här placerade i ett zinkämbar som passar fint ihop med det vita och gröna.Jaa, trädgården är just nu det ställe där jag tillbringar största delen av dagen (om inte det regnar förståss). Man har inte ens lust att vara inne. Det finns så mycket att göra och det känns som om jobbet där aldrig tar slut. Man gör bara en sak först och det slutar ofta med att man står med rumpan i vädret , i flera timmar, och petar och påtar. Vill tillägga ännu, att ni säkert kan tänka er hur mina naglar ser ut ( de fina som jag spenderar pengar på varje månad ;) )?
Men vad kan man rå för det. Ibland känns det bara så jobbigt att ha handskar på, eller hur. Inte alls samma touch!
I morgon är det måndag och få nu se vem som är sjuk och vem som går till skola/dagis. Vi har haft Jenny sjuk hela veckan med grym snuva och hosta. Hon har hostat nätterna i genom så vi andra inte har kunnat sova. Nu hostar Max och Emil och de har båda haft feber idag. Så troligen blir de hemma i morgon medan Jenny börjar vara på bättringsvägen. Det är ju sista skolveckan. Och fullt med program. Bobollsturnering, bowling med klassen, utfärder, Emil skall på onsdgen fira sin 8-årsdag (som var ren i februari) med kompiskalas. Vi hade släkten på fest men vi ville vänta till våren så att de kunde vara ute i trädgården oxå..
Har lovat ett tag nu åt pojkarna att de skall få en trampolin, och det skall väl bli nu på veckan det med...
Jaa. Mycket är det. Dessutom allas vårfester. Både Jenny och Max går ju ut sina skolor. Max lågstadiet och Jenny högstadiet. Måste fundera hur vi skall göra med festerna - för jag vill ju va med på båda...
Sov gott,


3 kommentarer:

 1. Vad duktig du är ute i trädgården. Tyvärr har jag inte samma kunskaper eller intresse... visst gillar jag vackra trädgårdar, men detdär att sköta dem är inte min grej!
  Ha en fin vecka!
  Kram Sabina

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Tack för de positiva kommentarerna på min blogg! Vad mycket fina blommor du verkar ha.

  Kram, Jenny

  SvaraRadera
 3. Fin blogg..:-)

  Besök gärna kronjuveler.se
  - Unik och romantisk smyckes-
  tillverkning med prinsesstema.

  SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!