19 september 2009

16-år gifta och sömn - EEG

Hallå där!
Igår , fredag, var det en massa som hände. Dagen gick i ett huj. På förmiddagen skulle Emil och jag åka på undersökningar. Det var sömn-EEG som jag berättade tidigare om.
På torsadgskvällen skulle Emil vara uppe längre än normalt. Han tyckte att det var spännande att få bli uppe då syskonen masade sej i säng. Han var visst uppe till 24.00 då jag själv började vara så trött att jag började längta efter kudden ;) Sedan skulle han väckas 06.00 tiden ...
Klockan 13 hade vi tid på den kliniska neurologiska avdelningen ( låter det inte kul ;) ? )..
Där fick han direkt melatonin, som skulle göra honom trött. Kroppen själv har och använder melatonin då vi blir trötta... Sen satte sköterskan på en duschmössa full med små elektroder och hål. I varje hål fanns det gelé som gjorde att den fastande bättre. När mössan var på måste hon med en topz-pinne (utan vadd) snurra runt gelé i varje hål. Emil skrek som en stucken gris och efter det gick det ganska bra att somna... Jag var lite skeptisk till insomnandet. När man är 8 år och inte mer sover dagssömn, är på ett främmande ställe och ska vara med om något nytt - ja då kan det vara ganska svårt att somna... Men det gjorde han. Innan han somnade skulle han öppna och stänga ögonen ett antal gånger. Sen sov han i 10 minuter. Efter det fick jag väcka honom (vilket var lättare sagt än gjort) för han skulle hyperventilera i 3 minuter genom att blåsa för fullt!!!! Tänk er själv att efter att ni vaknat direkt måsta pusta och blåsa i tre minuter... gick inte så värst bra speciellt när han nästan somnade emellanåt *fniss*.
Sen var det en massa blinkande lampor hit och dit. Allt detta medan maskinen registrerade hjärnans reaktioner. Allt som allt var vi där 1 timme. Det var liksom raskt jobbat kan man säja! Fantastiskt spännande var det..

Efter det började vi planera vår 16-års bröllopsdag. Vi hade bestämt att vi skulle äta kräftor och barnen skulle äta gott och vi skulle mysa tillsammans!

Vi dukade bordet i all hast snabbt innan pappa kom från jobbet. Vi hade gjort i ordning åt barnen en massa mums, bl a gurkstavar, små tomater, chips, örtbatong och sist men inte minst.....
....donitsar! Deras favoriter. Emil ville ha en jordgubb och Max och Jenny åt choklad
...
Vi vuxna satt och sög på våra kräftor , Max åt några klor han med ! Vi drack gott cider, öl och snaps... Hade lagat en god tonfiskröra som passar super till rostbröd... nam. Receptet kommer här:
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
TONFISKRÖRA
1 burk tonfisk i olja
ca ½ - 1 dl lätt majonäs
2-3 matskedar tomatpuré eller ketchup
salt
citronpeppar
1 stor vitlöksklyfta
Sen råddar man ihop allt . Passar super på både mörkt och ljust bröd. Dessutom god oxå med ungspotatis.Idag har det fixats en hel del. En nymålad hylla kom upp på Jennys vägg, vi gjorde i ordning vårt gamla akvarium som nu skall finnas i Jennys rum, det med... Dessutom var vi så hurtiga att vi städade vårt uteförråd. Snart skall det ju rymmas cyklar igen...
Hoppas ni har en skön lördagskväll. Här blir det lösgodis, Paranormal children och Big Brother.. kanske också en cider... nice.

1 kommentar:

  1. Men fy stackars "lilla" killen...Lider med honom. hoppas det är bättre nu och han har fått vila i helgen..mysigt med en familje kväll. Snor tonfsikröran OMG !! tack. KRAM

    SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!