28 september 2009

Jobbig söndag - men ack så trevlig

Hejsan alla ni!
Har haft verkligt mycket att göra under helgen. Speciellt gårdagen var bara jobb, jobb och jobb.
På lördagen åkte grannen och jag till en trädgårdsaffär för att köpa buskar, växter och lökar att sätta i jorden. De sålde de flesta mångåriga växterna för 1 e styck. Vi köpte massor. De flesta av dem hade ju redan börjat vissna och de såg nog inte så värst fina ut där de låg i bagageutrymmet i bilen. Mannen undrade nog om vi var helt friska som köpt "döda" växter.!! Men de är de ju inte. De har ju bara slutat blomma och bladen börjat vissna... *fniss*. Vi fnissade nog , vi med, när vi kollade våra fina "fynd"...

Diverse vårlökar kom också med oss, tupan, krokus, narsisser och tassetter och några andra som jag inte nu kommer ihåg namnet. Men... allt i vitt ! Aj nej, dessa lökar som ni ser på bilden var faktiskt gammaldags-rosa-sortiment.... Så jag fixade totalt om i trädgården. Flyttade buskar och blommor, sågade av buskar, rev bort växter som täckt marken och fyllde i stället på med mylla för att sätta en blombänk..
Ja visst är det jobbigt, men Guuud så tillfredställande. Jag märker att vare sej det gäller att inreda, släpa tunga saker upp och ner, fram och tillbaka eller är det utejobb som gäller, så är det såå roligt och terapeutiskt att fixa och dona, inte sant?

På eftermiddagen blev det sedan dags för saftande. Gjorde äppelsaft och lingonsaft. Det blev 4 st äppel och 2 st lingonflaskor. Fint att ha till vintern. I dag borde det bli ännu lite gjort av äppel, för det finns mycket kvar. Om ni har goda ideér ( och enkla..) på vad man kan laga av äpplen så säg gärna till. Nu har det blivit mos, saft och skivor i frysen, torkade äppelringar. Ännu gör jag i alla fall äppelmarmelad..

Har så smått börjat längta till julen . Usch ändå , att man inte någonsin bara kan njuta av det som är... men julen kommer ända snabbare än man tror. Märkte förresten att det bland årets jultidningar fanns att köpa boken "Inred och dekorera ljust och lantligt" ! Den skall jag önska av julgubben....
Nu börjar klockan närma sej 10 och jag skall åka iväg till jobbet. Hoppas ni har en bra start på denna nya vecka.
Kram,

3 kommentarer:

 1. ojsan så mycket du hunnit med och så fint du ska få det till våren och sommaren....
  äppelsaft är jag åxå sugen på att göra har aldrig gjort det....
  önskar dig en fin start på veckan
  kram lolla

  SvaraRadera
 2. Hej
  men vad du pysslar, låter HÄRLIGT.
  Äpplesaften sr god ut
  Kram Sari

  SvaraRadera
 3. hej lotta!
  jag brukar vara här o tjuvläsa ibland utan att lämna en kommentar, men nu har du ju öppnat kommunikationen, så nu slipper jag vara blyg ;)
  jaadå, strumporna åker så fort jag tål utan dem på våren :)
  fy, vad jag avskyr kallt!
  h. ingela

  SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!