9 september 2009

Hemmadag med flunssiga Emil !

Hejsan!
Har idag varit hemma med Emil som varit litet snorig och hostig hela veckan. Igår hade han lite stegring så jag beslöt att ha honom hemma idag. Han har ju infektionsastma och det brukar vara en dag med feber...

Ropade in på nätet denna nya rutiga söta duk med texten "Home Sweet Home".Den passar perfekt i mitt hem med "mycket bokstäver" som min mamma brukat säga... Den är blåvitrutig och supersöt.
Blev riktigt inspirerad av den nya duken så jag började städa lite runt omkring i köket. Ni vet hur det brukar vara. En liten ny grej i huset så måste allt flyttas lite hit och dit. Och så man bara är nöjd när det äntligen är klart och alla saker hittat sin nya plats!


Gafflarna och knivarna som vi på vardagarna äter med, fick nya glas att stå i och står fortfarande framme...

Hela huset är fullt med små korgar med äppel... ( det betyder givetvis att vi även har hela huset fullt med små flugor ;not nice...)

Satt i frysen igen idag , gudarna vet, hur många påsar med äppelskivor. Mina fingar börjar vara helt knotiga av allt skalande och skärande. Gjorde också äppelringar som nu hänger på tork. Dem skall pupparna få smaska under vintern..kanske ett och annat barn med för den delen...

Gjorde en krans till dörren av nypon och det blev massor över. De blev bara och ligga ute och nu samlade jag dem alla i denna söndriga kruka och de blev så fina där del yser röda ute på trappan.

När jag stod där ute märkte jag, att trots att det verkar så ruskigt ute så blommar det ganska fint ännu...


Mina vita nejlikor har hållit sej jättefina. Köpte dem på våren och de har blommat sedan dess -fattar inte... tåliga blommor!

Min vita höstkrysantem står så fin och välkomnar vid trappan. (Hm... märker att lerkrukan syns.... måste fixar i rappaste taget.)

Nu skall jag kolla "Elämä lapselle"-konserten ( A-C; tänk att den just idag kommer , när vi talade om den igår, det blir väl snyftande i kväll då...till barnens och mannens stora glädje ;! )

Emil har inte haft feber mera idag så det blir säkert skola i morgon för honom. På kvällen Tupperware hos gammal arbetskompis.
Kram på er alla,1 kommentar:

 1. Hej Vännen
  oj vilka fina bilder du visar,,,,gillar dom från köket mest:)
  Duken var jättefin.
  ha d gott
  Kram sari

  SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!