4 oktober 2011

Hör nu på go vänner nu ska jag för er berätta......

Hejsan!
Idag skall jag passa på att berätta för er hur det gick till när jag hittade dessa, mina mest betydelsefulla, loppisfynd. De fick flytta hem till mej efter att ha bott i ett gammalt pensionat på Åland. Förra året besökte min mamma ett loppis på ön. Loppiset var på en stor gård som tidigare hade varit pensionat och nu hade loppiset öppet ett veckoslut i juli . De hade då fyllt upp ett stort garage med mängder med grejjer från gården som skulle loppas och min mamma fyndade då där..Denna sommar åkte hon dit före oss och hon åkte till samma gård för att kolla när de hade sitt loppis. Då råkade hon se "ägaren" och hon berättade att det inte blev loppis denna sommar pga tidsbrist. Efter att min mamma sagt att hennes dotter (jag, alltså) så sett fram emot att fynda på detta loppis, sade ägaren att vi kunde ringa till henne när jag kom, så fick vi gå en runda. Sagt och gjort. Vi ringde och fick möjligheten att besöka stället.Jag trodde jag skulle svimma av lycka när vi väl var där. Det var en underbart stor gård med många gamla torp där det hade bott släktingar och gäster förr i tiden. Dessa rum var lämnade som de var då de inte användes mer och det var som om tiden stannat på gården. Husen var underbara, gårdarna var fulla av stora rosenbuskar som doftade gudomligt och de var visserligen lite oomskötta med det gjorde dem om inte ännu finare...
Jag gick omkring och suckade och petade på ALLT, för det fanns MASSOR med saker som jag direkt ville ha. Vi fick alltså köpa allt . Jag såg i det första huset Redas kryddhylla som jag så länge sökt. Den hängde på väggen och var fylld med kryddor (eller vad som en gång varit kryddor), bl a salt (som blivit flytande), socker (som blivit sirap) och annat . Tog ner den från hyllan och satte den på vägen, reserverad för mej. Sedan fortsatte vi färden och jag bara suckade och skrek till av allt som jag skulle ha vilja ha, bl a en underbar kamin, gamla dörrar, fönster, korgar, glasburkar, väggtexter, järnlyktor, rostiga grunkor mm. Som som ni vet var jag ju på semester och tanken var ju att hela familjen skulle rymmas i bilen över till fastlandet igen.
Sedan hittade jag denna fina gamla våg som jag älskar. Köpte en massa, jag var som i himmelriket, jag bara plockade med mej saker i famnen var jag än rörde mej. Samtidigt som vi gick omkring , berättade ägaren historien om detta ställe och om människorna som bott där.

Att få gå runt på ett sådant underbart ställe och dessutom få höra om personerna, gjorde att det kändes som om vi fått besöka livet somd et levdes förr, livet som de levde där en gång. Tanken på att faster Agda hade mätt upp sina bakingredienser i denna våg, att hon hade läst böcker jag köpte, att hon och hennes man sov i skilda sovrum, gjorde att dessa prylar som jag hittade där, verkligen är viktiga för mej. Hoppas innerligt att vi nästa sommar igen får besöka stället och se ifall det finns något kvar till mej.
Tyvärr hade jag inte kameran med, kunde ju aldrig drömma om att stället var sådant som det var, så bilder finns det inte. Försökte googla efter en bild från gården men hittade inte något. lovar att ni skall få se bilder om jag får chansen att besöka stället nästa sommar.

Dessa två loppisfynd är alltså de mest betydelsefulla för mej eftersom jag hört historien om deras liv, vem som använt dem, var de stod, hur huset såg ut, doften, känslan och hela miljön. Ett av de andra fynden kan ni se tex Här.


Bilden lånad från Google

Istället bjuder jag på några naturbilder från detta underbara ställe. Det är dessutom ett naturskyddsområde så där är mycket vackert.Ingången till området. De har satt galler över diket så korna inte skall gå över vägen...
Bilden lånad från Google

9 kommentarer:

 1. Vilken tur du hade som fick gå på privat loppisrunda :) Fina saker hittade du också :)
  Roligt att du vill delta i min utlottning :))
  Ha en fin fortsättning på veckan!
  kram Tini

  SvaraRadera
 2. Åh, så roligt för dig! Vilken solskenshistoria :)

  SvaraRadera
 3. Vilken dröm! =) Jag hittade också en redahylla på loppis förra året, dock har jag inte någon spännande historia att berätta om den men den är absolut en av mina favoriter. =)

  kram kram ♥

  SvaraRadera
 4. Lyxigt med "eget" loppis ....
  Vågen är fin. Och roligt förstås att få lite historia om sakerna man köper.

  Jo du.. här brinner ljusen från det man kommer hem till läggdags :)

  Ha det bra
  Monica

  SvaraRadera
 5. Det var nog säkert en härlig känsla då du fick höra historien kring sakerna.. Så vackra gamla ting du fick köpa ... Åland är ju så vackert !
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 6. Oj, oj, så bedårande saker du hittat!
  Men det bästa är historien bakom sakerna. De får ett helt annorlunda utseende också då!!!

  Kramar!
  -Pia-

  SvaraRadera
 7. Som sagt, vilken solskenshistoria :) Lyckliga du!

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 8. Verkligen fina fynd!
  Jag skriver ju alla mina inlägg i Windows live writer, så där kan man välja då man lägger in bilder om man vill lägga in dom efter varandra, eller som album. Så väldigt enkelt :-)

  SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!