29 december 2013

ETT ÅR MED INGEBORG

Snart är detta år slut och vi intar ett nytt med iver. Året som gått har fört med sig mycket bra saker men även några lite mindre trevliga. Men när man tittar bakåt i kalendern och på bloggen märker man att det rymms väldigt mycket i ett enda år - i mitt fall 283 blogginlägg! Har tydligen haft mycket att skriva om...

Tänkte gå igenom året på bloggen lite grann, lite som en årskrönkika som just nu växer fram traditionsenligt på många bloggar. Alla foton är valda ur respektive månads blogginlägg.

Januari 2013I januari var det mycket som hände på inredningsfronten i vårt hem. Jag ville förnya färgskalan i hemmet, det blev mycket grått, vitt och svart som kom fram. Gillar fortfarande dessa färger, så helt tokigt tänkte jag inte då. I januari firade vi även sonens 17-årsdag. Gjorde även en fotograferingsrunda till Billnäs .


Februari 2013


I februari drunknade vi i snö. Det kom massvis och nästan alla dagar. Vyerna var otroliga och vi gjorde många skogspromenader i den vackra naturen. Denna månad smällde 100 000 besökarstrecket här på bloggen och jag firade det med en liten utlottning. Började så smått längta efter sommaren, det dök upp tulpaner och lite vårigare pasteller i hemmet. I februari firade vi minstingens 12-årsdag genom att gå och bowla hela familjen.

Mars 2013


Minns ni mitt problemskåp? Hade för hundrande gången burit omkring det i vårt hem och hittade ingen bra plats åt det. Slutligen hamnade det uppe på vitrinskåpet och efter en kort fundering tog jag tag i penseln och målade det vitt. I slutet av mars firade vi påsk och det blev många påskägg och en extra ledig dag.

April 2013


Ordnade årtes första Perfect Home -party och blev helt förtjust i deras nya Victoria servis som jag sedan köpte mej lite fler delar av. Åkte med arbetskamraterna till Stockholm för en helg och det var en av mina trevligaste kryssningar jag varit på. Här i vår lilla stad ordnades det årliga stora loppiset och naturligtvis hittade jag några härliga saker som fick flytta hem. Valborgsmässoafton firades som alltid hos våra härliga vänner. 

Maj 2013


Denna månad var en hektisk månad. Hade tusen järn i elden och det kändes som om tiden inte riktigt räckte till för allt jag åtagit mig. Det var många artiklar som blev färdiga och de förde med sig mycket fotograferande. Fick för mig att vårt matbord skulle bli svart och tog mig i kragen och målade det. Något som jag verkligen inte ångrar. Dottern blev färdig hästhushållare och planeringen av hennes fest var ett stort , men roligt projekt, som avslutades med en minnesrik dag i Kimito och en härlig sommarfest hemma hos oss följande dag. Detta var definitivt startskottet på sommaren!

Juni 2013

Dotterns dimissionsfest den 1.6

I juni , då vädret var härligt, blev det många loppisturer. Jag och mannen ägnade många stunder på vår odlingsplätt och det var härligt att se hur det började växa morötter örter, potatis o dyl. De första pelargonerna hittade till vår terrass och det började nalkas sommarlov. Vi firade midsommar med goda vänner och det blev tom några härliga dagar på stranden. Denna månad fyllde jag år och det blev ett kaffekalas med släkt och vänner.

Till midsommar gjorde jag en liten bords-midsommarstång av min smyckesställningJuli 2013


Äntligen en lång semester framför sig. En semester med många lata dagar på stranden, i solstolen läsande alla Läckbers böcker. Hemma skedde det inte så myånga inredningsförändringar, jo, säkerligen kom det många grejjer till eftersom jag sprang på loppisar vart jag än kom. Men annors blev det nästan bara njut för hela slanten. I slutet av månaden åkte vi till paradiset-Åland, där vi spenderade resten av sommarsemestern.

Augusti 2013


Jobbet kallade genast i början av augusti och kände att  hösten var full av nya utmaningar. På sommaren hade min kropp dock fått fnatt och började lida/lider ännu av klåda på hela kroppen , som definitivt satt sina spår i mej. Utredning pågår som bäst... I augusti fotograferade jag en balkong som inretts i höstskrud, det var ett kul projekt som det blev en artikel om. Skolorna började igen och vi återgick i sakta mak till den vanliga rytmen. Sonen fick glasögon då det visade sig att hans syn var -2 på bägge ögon!

September 2013


Vårt hem var med i oktobernumret av Unelmien Talo & Koti. Fotograferingarna och intervjun gjordes dock ett år tidiagre så det var med spänning vi väntade på slutresultatet. Det hela var en kul erfarenhet och det var spännande att se en duktig fotograf  "in action". Mitt problemskåp hade äntligen blivit klart och jag hade hittat det perfekta stället åt det.Oktober 2013


 Just som jag var nöjd med inredningen i vardagsrummet, dök ett arvebord upp hos mej och fick mej att igen tänka om. Hade svårt att vänja mig vid det lilla träbordet men fortfarande står det kvar och jag känner mej rätt nöjd nu. Firade höstlov tillsammans med barnen och i slutet av månaden var det igen dags för ett Perfect Home-party. På inredningsfronten började jag så smått samla in de naturmaterial som kunde behövas till jul. Gjorde trappan höst/vinterklar med granris och dyligt.. men det visade ju sig vara lite förhastat eftersom snön fortfarande inte synats till. Gjorde lingonriskransar som jag alltid brukar och plockade stora härliga kottar i skogen! Vi firade dottern som fyllde 21 år.November 2013


 I november plockades de första dikesgranarna. Det var en exceptionell skogstur eftersom vi plockade massvis med trattkantareller samtidigt. Ingen julkänsla alls, bara regn och rusk. Försökte pynja och pyssla här hemma för att få lite julfeelis . Det blev en massa pyssel av gamla böcker, vek granar, blommor och mycket annat. I november hölls Bloggträffen som denna gång var i centrum av Helsingfors. Det var en härlig dag med både gamla och nya bloggvänner.  Klickade hem lite härligheter från nätet och hade tur i många bloggtävlingar. Det blev några lillajulsfester och en massa ljus och lyktor i vårt hem. December 2013Så var då julmånaden här och det var en fasligt massa julpyssel, både på jobbet och här hemma. Eftersom snön uteblev gällde det att på bästa sätt försöka få julstämningen på topp. På bloggen hade jag en annorlunda julkalender och de av mina läsare som är nya, lärde känna mig lite grann (tror jag) då jag berättade saker om mig själv och svarade på personligare frågor. Julklappar och julkort fixades i god tid och för en gångs skull kan man gott säga att jag var ute i god tid. Julhelgen spenderades med släkten och det bjöds på både traditionell julmat samt kräftor . Nu är det långt jullov som bäst och jag njuter för fulla muggar att få spendera tid med familjen. Även gårdagens trevliga Tallinn-resa var efterlängtad och säkerligen blir det detta år många resor , både när - och fjärran!

*   *   *   *

1 kommentar:

  1. Det var en trevlig återblick med många fina bilder :)
    Jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!
    kram Tini

    SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!