1 december 2013

Första advent & första frågeluckan

Blockljus med batteri och timer : Perfect Home:

Första advent- ingen snö ännu men en sjudundrades storm utanför. 
Har hela helgen varit sjuk; haft feber och hosta och varit sgs utom röst. Som tur var hade jag lillajulspyntat i god tid så lite julstämning har vi fått i alla fall. Några kanske såg att jag satt ut en liten julkalender i högerspalt. Kommer att följa den - besvarar alltså på en fråga varje dag. 

Ensimmäinen adventti - ei yhtään lunta vielä mutta sen tilalle saatiin oikein kunnon myrsky. Olen sairastellut koko viikonlopun; kuumeilua, yskää sekä käheys vaivaa. Onneksi olin jo aikaisemmin ehtinyt pikkasen koristella kotonamme joten pientä joulufeelistä on havaittavissa. Jotkut teistä ehkä näki tämän vuoden blogikalenterini siellä oikealla. Eli jokainen päivä vastaan yhteen kysymykseen. Tästä se lähtee: (tämän kirjoitan vain ruotsiksi joten käyttäkää googletanslaterin om ni inte förstår..)
Här besvarar jag lucka 1:

" Min dag i detalj: vaknade lite före nio av att dottern smällde dörren igen då hon åkte på jobb. Steg upp ca 9.30. Började dagen med morgonmål i form av två smörgåsar och en kopp kaffe. Låg på soffan och tittade på teve en stund innan jag satte mig vid datorn och kollade igenom FB och bloggarna. Sedan blev det ett soffpass igen. Sonens kompis kom på besök. Passade på att under tiden skriva julkorten och sätta dem i kuvert, skönt att ha dem klara. Mannen tvättade byke och jag låg i soffan, stickade lite på min tubhalsduk och åt en surskorpa. Ringde till min förman och meddelade att jag stannar hemma i morgon, skickade i samma veva ett sms till min arbetskompis om samma sak. Sedan blev det lite matlagning och efter det årets första julkalender. Sedan hjälptes jag och sonen att göra hans matteläxa. Sedan kallade soffan igen där jag låg ett bra tag och slötittade medan de andra gjorde sitt. Niotiden flyttade jag mig till sovrummet där jag lade mig i sängen och kollade kvällens avsnitt av Solsidan. Nu sitter jag vid köksbordet för att drick lite varmt te samt skriver på dagens blogginlägg. Här avslutar jag dagen och säger  g o d   n a t t "

1 kommentar:

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!