8 juli 2009

Ikeas lampa fick äntligen nytt liv

God morgon mina bloggisar!
Igår när det var asigt väder på eftermiddagen fick jag äntligen inspiration att fixa den gamla Ikea-kronan som Jenny tidigare haft i sitt rum. Minns ni då jag på vintern frågade er om råd vad jag kunde göra av den? Inte?
Lampan var ju i bra skick men ledningen var av och hur jag än försökte så kunde jag inte sätta dit en ny ledning. Tyckte ändå att lampan var söt så jag sparade den och hoppades att jag skulle hitta på nåt skoj med den.

( Bilden från Ikeas katalog)

Nu har den alltså fixats om. När nedan ser ni resultatet. Det blev alltså en krokställning till mina mjölk/gräddkannor. Vad tycker ni? Blev den inte ganska fin? Det enda jag gjorde, var att skruva ihop delar som helt enkelt gick att skruva ihop !

De två stora "diamanterna" satt högst uppe och längst nere på lampan förrut. Nu blev den en knopp längst upp. Satt oxå några gamla små visplar som jag använder mycket att hänga där.. kanske kommer det flere av dem ännu.


Av den runda metallringen där runt om lampan där bla pärlorna satt fast , blev det en blå drömfångare som ni fladdrar i vinden ute på terrassen. Det blåa tyget var det enda jag hittade i ivern igår , så det skall bytas ut mot vitt. Kanske kommer oxå några pärlor ( kanske några fjädrar) att hänga där. Den får sedan flytta in till hösten. God ide, va? Den idén fick jag faktiskt av någon av er.
Idag är det onsdag och det betyder att det i morgon är sista lediga dagen på ett tag. Sen får jag kämpa på ett tag men belöningen är ju 2 veckors semester i augusti och då bär det ju av till älskade Åland!

Idag skall vi åka på kaffe och kompislek till en av mina gamla arbetskamrater. Våra pojkar är jämngamla och de har gått på samma förskola. Vi håller kontakten och träffas så gott som alla månader. Roligt!


Hoppas ni alla mår bra och njuter av sommaren.

2 kommentarer:

 1. Hej & tack för titten hos mig! Kul att du vill vara med i min utlottning!
  Vilken fin ställning du gjort av lampan, vad fiffigt!

  Ha det gott! Kram Anki

  SvaraRadera
 2. Vad duktig du är då! Det vart ju riktigt läckert med mjölkannorna!
  Ha det bra!
  Kram Veronica

  SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!