29 juli 2009

Lavendel

God morgon mina vänner!
Köpte en lavendel på Ikea för ett tag. De hade stora ( som var rätt så dyra) och små ( som var billigare..) och jag valde en liten eftersom jag rätt så snabbt tar kål på mina växter. Tänkte att det kanske inte svider så ifall min lavendel blir kortlivad...

Det stod ute ett tag, sen åkte vi på vår badsemester och då lyfte jag in den, så att den inte stod i solen. Sedan dess har den inte varit sej själv.. :(

Blommor har den men hela den slokar. Dessa bilder är tagna då den ännu såg fin ut.
Jag undrar vad det hela beror på? Har den fått för mycket eller för lite vatten? För mycket eller för lite ljus? Vad tror ni andra?


I morgon blir det farfars begravning. Den är på förmiddagen. Efteråt åker vi till farmor på mat och kaffe. Vi blir inte så många, det är väl egentligen bara den närmaste släkten .. Är ledig från jobbet hela dagen. På kvällen skall vi hämta Jenny hem från ridlägret. Hennes kompis M som hon åkte på lägret med (och som hon rider med vanligtvis oxå ) kom hem från lägret på tisdagen. Jenny ringde på kvällen och sade :- Vet du mamma att M inte längre är på lägret!! Jag blev helt chockad när Jenny berättade att hon fallit från hästryggen då hästen vägrat vid ett hinder.. Hon bröt högra armen, båda benen av. Blev i går på eftermiddagen opererad och är jätte ledsen över att missa lägret. Dessutom är det ponnyutställning i närheten på weekenden dit flickorna skulle och fotografera. Det kan hon då alltså inte göra (fast hon har ju hästfotografen Jenny med sig som kan ta bilder.... ). Dit kan hon ju åka, inte dock fotografera ;(
Tur att det var andra året som flickorna var på samma ställe. Det betydde ju för Jennys del, att fast M åkte hem, så hade hon "gamla" kompisar där. Hennes eget läger blev inte förstört...
Idag slipper M hem och hoppas att hon inte har det så ont. Vad lär vi oss av detta? Jo att ridning är en mycket FARLIG sport. Det är väl därför som de vanliga olycksfallsförsäkringarna INTE täcker den sporten utan de har alla en särskild försäkring för just ridning.
Idag är det då sista dagen jobb. Efter det blir det 2 veckors semester och ÅLAND !
Det skall bli så skönt. Min mamma och hennes manliga "vän" åker dit lite före oss och så träffas vi där. Det skall bli sååå underbart. Vi alla längtar sååå.2 kommentarer:

  1. Tråkigt med begravning, men skönt att ha en semesterresa framför sig!

    Tack, duken har jag köpt på rea på varuhuset där jag jobbar (HH-kedjan som finns här längre norrut) för lääänge sen och hade faktiskt glömt bort den, men råkade hitta den nu :)

    SvaraRadera
  2. Om jag förstått rätt vill lavendeln ha mycket, mycket, mycket sol och den ska inte vara helt blött hela tiden. Tål alltså torka. Brukar ge lite näring (avsedd för sommarblommor) så blommar den nästan hela sommaren.

    Lycka till!

    SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!