17 juli 2009

Mamma på sjukhus och jag nästan sover ...zzz.....zzzz.....zzzz - what a night!

Hejsan!

Gick igår och lade mej kl 01.00 och vaknade av att mobilen ringde. Tittade på klockan och såg att den var 03.05.

Det var min mamma som ringde och sade att hon hade så ont i sin njure att hon borde få skjuts till sjukhuset! ( det finns nog inget värre än att vakna av att telefonen ringer - mitt hjärta hoppade som jag vet inte vad ännu en kvart efteråt )
För 20 år sedan hade min mamma njurstenar som rev så sönder hennes vänstra njure att den måste opereras helt och hållet bort.

Nu har den andra njuren i några omgångar varit sjuk och hon har några gånger upptäckt lite "rött" i urinen. I natt blev den så sjuk att vi åkte iväg. Har själv sovit 1½ timme i natt - och här sitter jag på jobbet och halvsover... dricker kaffe och tänker snart gå hem.

Mamma blev intagen på sjukhuset , fick smärtstillande medel och har just varit på ultra.

Ifall att det är nya stenar, får man ju hoppas att de inte hunnit riva njuren eftersom hon inte skulle ha råd med att förlora den andra njuren ;(.

Vi skall hoppas. Väntar på samtal från henne så fort röntgenläkaren gett sin dom...

3 kommentarer:

 1. Men då...håller tummarna för att du fortfarande ä vaken och att mamma snart mår bättre. KRAM

  SvaraRadera
 2. Nej men usch så tråkigt!!

  Vår minsting har kronisk njursvikt från födseln(fast det kanske du räknat ut om du följt min blogg?) och kommer nån gång i framtiden att behöva få en ny njure... Inte kul alls, men man får lära sig leva med det.

  Hoppas det går riktigt bra för din mamma!!
  Kram Ann-Christine

  SvaraRadera
 3. Oj, det låter inte alls som en rolig upplevelse. Din mamma måste vara väldigt stark som klarade av smärtan av att njuren "revs sönder". Uj, stackars henne! Tack för att jag fick ta del av informationen! =)

  SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!