21 december 2013

PLATS FÖR JULKORT

Har plötsiligt fått nån fix ide med att återanvända gamla böcker i inredningen. Det har blivit både granar, julgransprydnader, paketkort, stjärnor och nu då vek jag en ställning till julkorten. Vek största delen av sidorna och stack sedan in korten bland sidorna. Jättekul faktiskt. Ställde boken i hallen så man ser de fina korten då man går förbi.


I år har vi faktiskt skickat väldigt få julkort. Vi skickade egentligen endast till släkt och vänner som vi inte ser under julen och personligen kan önska "god jul" ! Äntligen är det jullov. Ser fram emot 17 dagars ledighet med sovmorgnar, god mat, slappande med familjen och det blir också en resa över till Tallinn !



Olen saannut jonkunlainen  "vanhojen kirjojen jälleenkäyttö-pakko". Olen tehnyt joulukuuseja, tähtiä, kuusenkoristeita, pakettikortteja ym ja nyt oli ihan pakko sitten laittaa vielä telineen kaikille joulukorteille jotka posteljooni on tuonut. Tänä vuonna emme ole lähettänyt monta, oikeastaan vain niille sukulaisille ja ystäville ketkä emme näe joulupyhien aikana ja kenelle emme voi henk koht toivottaa "hyvää joulua". Nyt edessä on 17 päivän joululoma ja ajon nauttia täysillä!



Kalenderlucka 20 

Ett julminne, vet inte hur roligt det då var..  från min barndom är då vi alla jular fick besök av julgubben, jag och min lillasyster satt ofta i julgubbens famn och sjöng (vad gjorde man inte för att få några julklappar;)). Senare fick jag höra att julgubben i flera år hade varit en AV MINA KLASSKOMPISARS PAPPA ! Minns hur upprörd jag var då jag fick veta det... Det var dessutom en POJKES pappa och jag var rädd att han kanske berättat åt sin son att jag suttit och sjungit i hans pappas famn;))...

Kalenderlucka 21

Älskar aforismer och fina ordspråk. Speciellt mycket gillar jag Khalil Gibrans fina texter från The Prophet:

   "Uskokaa unelmiin sillä niihin on piilotettu ikuisuuden portti"

" Trust the dreams, for in them is hidden the gate to eternity"
  
Ett annat ordspråk som passar åt mig är:

" What´s shabby for you is chic for me"

Dvs det som mången annan tycker att är rena rama ski--n, är ofta skatter för mig.
Jag har tendens att se det vackra och fina i den sjabbiga och enkla.




3 kommentarer:

  1. Vad fiffigt och snyggt! Ja man kan ha böcker till mycket. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  2. Det var en fiffig idé :)
    Öskar dig en riktigt skön julhelg!
    kram Tini

    SvaraRadera
  3. Fin gran!
    God Jul!
    Ha det så bra!
    Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

    SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!