3 november 2011

Köttätande växt

För ett tag sedan hade vi hela köket invaderat av små äckliga bananflugor . Vi råkade åka till en trädgårdsaffär där de sålde dessa växter och när jag såg dem gick det upp ett ljus:
Tänk om denna växt kunde äta de vidriga , irriterande småflygen....? Expediten frågade om hon kunde hjälpa oss och vi berättade vad vi stod och funderade på. Hon hade själv just köpt en sådan köttätande växt precis med samma tanke.

Blomman är faktiskt vid liv ännu trots att den stått på bordet i ca en månad...

Vi köpte alltså till barnens stora glädje en. När vi kom hem satt vi alla kring växten och pickade på den så att den skulle stänga sitt "gap" - tills mannen läste på nätet att varje "gap" endast stänger sej 6-7 gånger innan den dör. Så det tog slut på pickandet ganska snabbt...


Flugorna försvann ganska fort, men det var nog inte denna ätande växt förtjänst (flygfäna var för lätta för att blomman skulle känna att de kom in i gapet...). Men en spännande växt är det. Kan tilläggas att det finns en annan sorts köttätande växt som paralyserar bytet med nån vätska och sen smälter de inne i gapet. Den kanske man borde testa på nästa gång de små krypen invaderar köket...
Att sådant i inredningsväg den här kvällen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!