16 januari 2012

Ålderdomen kommer inte ensam

Så vardet då dags att konstatera att vi blivit äldre, mannen och jag!
Här om dagen såg jag hur mannen sträckte på händerna för att läsa tidningen han hade i handen. Jag påpekade saken för honom och nästa dag gick han till ögonläkaren som kunde konstatera att hans närsyn blivit sämre och att han hade lite andra problem med ögonen.


Har själv länge konstaterat att jag borde ha skaffat "moniteholinssit" (vad heter det på svenska måntro ? Google erbjöd mej multi-utgång  ;))...) tidigare då jag köpte nya glasögon. Men hittade då inga bågar som passade till det ändamålet. Nu under helgen gick vi och köpa våra första läsglasögon!
Påpekas kan att vi kände oss lastgamla när vi gick in på affären och stod där och provade...verkliga gamyler...!
Gillar verkligen mina som inte har bågar runt glaset.
Ikväll avslöjas vinnaren i Elvari-utlottningen!

3 kommentarer:

 1. Välkommen till verkligheten...;)

  Jag gick för något år sedan till synkontroll. Och tanten där påstod att jag hade ikänäkö, tur att jag inte gick ut... vadå ikänäkö ;)

  Har själva likadana som du, inga bågar. Och det gillar jag.
  Mina är också monitehot. Tror det heter progressiva på svenska ;)

  Ha en bra måndag
  Monica

  SvaraRadera
 2. Samma har hänt här. Gubben klagade över att vinflaskornas etiketter har så liten text nuförtiden.. haha Nå, det blev ju läsbrillor för honom. Själv tyckte jag det var jobbigt att läsa med minusglasen på så det blev progressiva (som de alltså heter på svenska) för min del.
  Sånt är livet..

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

Tack för att du besökte Hemma hos Ingeborg. Hoppas du gillade min blogg. Jag blir glad om du lämnar en liten hälsning så jag vet att du kikat in.
Välkommen tillbaka!